Чи можливо поступити на бюджет у ПТУ, якщо закінчив бакалавра, в універі був на бюджеті

Може хтось знає конкретну відповідь?

В інеті інфа розпличавста, десь пишуть що ні, не можна, є право тільки на 1 безоплатну освіту. На іншому сайті пишуть що для різних ступеней освіти можна навчатися 1 раз безоплатно.

Зараз закінчив бакалавра, по зрозумілим причинам розглядаю вступ до ПТУ. Та і якщо честно взагалі не зрозуміло навіщо я вчився в тому універі, тому що по спеціальності не робив і робити врядлі буду колись, нічому толком не навчили, із-за корони була дистанційна форма, а це означає що ти півгоду нічого не робиш, у кінці семестру за пару бутилок пива з тобою одногрупник поділився лабами, ти їх здав і отримав оцінки) А в пту хоч є спеціальність яка цікавить мене, після закінчення скоріш за всього буду йти на роботу по тій спеціальності.

Здесь надо помнить, что ПТУ не относиться к высшему образованию. Это - профессиональное (профессионально-техническое) образование. А раньше оно, вообще, называлось “средним профессиональным”.
Ну иа исходя из того, что здесь готовятся остродефицитные рабочие профессии - здесь попросту нет понятия контрактного обучения (вернее есть, но за контракт платит предприятие или тер. администрация) - только бюджет. Плюс, к этому положена еще и стипендия, а на некоторые специальности - еще и всякие ништяки, типа бесплатного общежития и бесплатной учебной формы )
Но, в любом случае, формат вашей учебы в ПТУ совершенно не зависит от вашего прошлого участия в высшем образовании - это совершенно разные уровни образования. Хотя это и несколько шагов - назад…

Короче, ищите нужное ПТУ, связывайтесь, узнавайте формат поступления (ЗНО/НМТ точно не надо) - и поступайте :slight_smile:

1 Вподобання

Шаг назад, та хоть в бок, не важно, главное отсрочка от армии будет)
Спасибо за ответ, теперь хоть будет чем парировать, а то сегодня обзвонил многие пту, после фразы что я закончил вуз сразу говорят что к ним на бюджет нельзя, не положено(

Врут
А вы не говорите, что в вузе учились. Сюрприз будет :wink:

1 Вподобання

Кожен рівень освіти може здобуватись безкоштовно, якщо попередньо не здобувався.

Якщо Ви не вчились в ПТУ, маєте право навчатись на бюджеті.
Кажу з прикладу своєї сусідки, яка з освітою вчителя, будучи в декреті, навчалась у ПТУ на кондитера.

4 Вподобання

Я так розумію, що відмовляють через нововведення, за якими для повторного навчання за рахунок бюджені в закладі профтехосвіти, Ви повинні мати не менше 3 років стажу роботи за попередньою спеціальністю, яку отримали за бюджетні кошти. Це ввели з травня цього року. Формулювання в законі досить суперечливе, оскільки там не згадується вища освіта, яка отримана за бюджетні кошти. Але все одно можуть не пропустити.

4 Вподобання

Интересно, автор поступил или нет…

1 Вподобання

Да, вышло на бюджет поступить

2 Вподобання