Легалізація російського диплома

Доброго дня !
Я хочу вступити до інтернатури у медичний університет,але в мене російський диплом
Я громадянка України ,навчалась в окупованій території ,тому і такий диплом
В навчальному закладі Богомольца мені сказали що диплом треба легалізувати в МОН України
Підкажіть будь ласка ,як мені бути в цієї ситуації ?і що треба зробити для легалізаціі

1 Вподобання

Ну вам же сказали, що треба звернутися в МОН України. Якщо така процедура взагалі можлива, то там і розкажуть, що для цього треба зробити.

4 Вподобання

Медичні вузи не підпорядковуються МОН, вони підпорядковуються МОЗ, тому звертатись треба туди, і хоча б вияснити, чи днрівські дипломи впринципі визнають в Україні. Як визнають, тоді робити завірений переклад на українську і здавати диплом на перевірку на наявність академрізниці. Інтернатура для Вас імовірніше за все платна, тож потрібно буде ще договір з заочною базою (лікарнею, де заочний цикл проходить) укладати, не лише з закладом освіти.

ДНР дипломи в Україні не визнаються, була про це стаття рік чи два тому. Вони взагалі ніде не визнаються, крім Рашки, мабуть, бо такої держави “ДНР” не існує.

5 Вподобань

https://www.kadrovik01.com.ua/news/2655-diplomi-vidan-v-tak-zvanih-dnr-ta-lnr-ta-ar-krim-nedysn-na-teritor-ukrani-zayava-mon

Как с ними связаться??

Увы они другие дипломы не дают, есть Рф и Лнр диплом, как из этого можно легализировать или пройти переаттестацию

У дипломі від РФ який заклад вказано? Той, що в Росії, чи той, що в ОРДЛО?

В России, Ростовский

Ви вступали до днр-рівського вишу вже після початку війни, тож самі винні у тій ситуації, що склалась. Хочете, їдьте в рашку, і вступайте в інтернатуру там, а ні, то забийте на потрачені роки, і почніть з початку в нормальному виші України. З І курсу.

8 Вподобань

На росії немає інтернатури, а лише ординатура. В Україні в ординатуру вступають лише після закінчення інтернатури. Тож отримавши після російської ординатури сертифікат лікаря, в Україні легалізувати його не вийде.

Гадаю це не проблема. Легалізовувати в Україні росіянські документи треба взагалі заборонити. Люди вступають до вишами вжк в свідомому віці. Вони вже зробили свій вибір на користь тоталітарної держави. Ось нехай в тій дкржаві і працюють. А якщо змінили погляди, то нехай починають з нуля.

7 Вподобань

Верно, не сложно написать начинайте заново ради бумажки на другом языке и с другим штампом, всего лишь 8 лет учится, тот же уровень образования.
А к сообщению ниже что люди когда вступают в высшее заведение уже все сами выбирают, да, конечно, выбирают когда их регион не захвачен, а проезд из Луганска в Харьков стоит 2 тысячи гривен, и за эту сумму тебя дико обыщут с обеих сторон, конечно, у каждого ведь в 17-18 лет в Украине есть минимум есть при себе в кармане около 1500-2000 долларов чтобы поехать хотяб в Харьков, податься на паспорт, зарегистрироваться как переселенец для поступления, так же кому не повезло и получил ордловские аттестаты, должен отучиться 2 года экстренно дистанционно в Украине, соотвественно отдать деньгу за обучение, эту сумму я не знаю. Далее приехать на ЗНО, уехать обратно домой, ждать результатов, потом снова приехать чтобы подать заявление в университет, так ожидать результатов, и только потом уже вы возможно попадёте в общежитие и на бюджет, а и возможен такой вариант что в 2014-15 году узнав что вы из Луганска, вы будете виноваты в том что чья-то подруга не поступила на бюджет, а на контракт, потому что вас как «беженцев» засунули на бюджет, а второе может быть из-за вас чей-то отец сейчас на войне, да и вы виноваты всех бедах и войнах. Это вкратце суть обучения примерно с 2014 по 2018 год.
И когда вы пишите что рф дипломы нужно запретить и так далее, зная что в нынешнее время много территорий оккупировано, и где будет повторяться та же история с дипломами, я вам советую задуматься и подумать о людях которые подучили это дипломы, но являются гражданами Украины и выбирают эту страну для жизни и работы.

Я повністю розділяю Вашу думку стосовно рососіянських дипломів і тих, хто свідомо їх отримує. Але топікстартер завів цю тему не для отримання публічного осуду, а щоб отримати якісь відповіді на свої запитання.

1 Вподобання

Полностью с вами согласен, но я просто ответил человеку как все на самом деле происходит процесс поступления и что не все так просто как кажется.

Вигідна позиція - вчитись в якихось є*єнях і ліпити відмазки про дорогий проїзд. А потім під шумок повернутись, щоб присосатись до української медицини, а там і в ЄС виїхати.
А інтернатура, значить, не дорога, проїзд і зйом житла? Ви в курсі, що інтернатура платна для тих, хто не навчався на бюджеті? І що Вам доведеться за безплатно працювати 3 роки в лікарні, ще й оплачувати очний цикл в універі?

Бідні студенти в мед внз не йдуть.
І для біженців з ОРДЛО є допомога, хто ж змушував кататись туди-сюди після ЗНО і т.д., як можна було залишитись.

2 Вподобання

Вже скасували відпрацювання 3 роки для бюджетників. І навіть коли воно було, це не була безплатна робота в лікарні, людині платиться зарплатня і заводиться трудова. А бюджетнику платять зарплатню лікаря-інтерна. Бюджетну інтернатуру може знайти і контрактник, якщо це якесь непрестижне місце типу тубдиспансера.
Але це все стосується випускників українських вузів, а не закордонних.

Мови про бюджетну інтернатуру і не було

Я просто в шоці з таких відповідей. У мене працює дівчина, котра жила в днр, після 9 класу переїхала в інше місце, там щось не склалося зі школою, пішла в ПТУ. Диплом зі школи ДНР, фахова освіта днр. Коли виповнилося 18, поїхала звідти в підконтрольну територію. Звідки у дівчини гроші, щоб наново вчитися, коли вона знімає бляха кімнату?! Не гребіть всіх під одне!

1 Вподобання