Дострокова пенсія вчителів

Добрий день. Питання щодо переведення вчителя пенсіонера на строковий контракт.

Вчителька (53 роки) вийшла на дострокову пенсію за віком за ст. 17 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» “… матері інвалідів з дитинства, які виховали їх до цього віку, мають право на пенсію за віком після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 15 років із зарахуванням до стажу часу догляду за дітьми (пункти «є» і «ж» статті 56)”. Тобто, це дострокова пенсія. Також є роз’яснення Пенсійного фонду України: Вихід на пенсію за віком: правила у 2022 році

Відповідно до Прикінцевих та перехідних положень ЗУ «Про повну загальну середню освіту», до 1 липня 2020 року з усіма педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти, які досягли пенсійного віку та яким виплачується пенсія за віком, потрібно укладати строкові трудові договори терміном на 1 рік.

Відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» право на призначення пенсії за віком мають особи після досягнення віку 60 років (там розписано табличкою).

Чи має право директор перевести такого дострокового пенсіонера на строковий трудовий договір? Норм чи якихось роз’яснень від МОН я не знайшла.