Отримати освіту в сфері журналістики

Доброго дня!
Цікавлять кращі ВНЗ в Україні по філології, а саме, журналістиці.
Можливо, є хтось з особистим досвідом та враженнями?
Цікавить програма, якісь нюанси (приємні і не дуже))

Мені 35, перша освіта ніякого відношення до філології не має

Вы уверены, что вам нужна именно кафедра? Вы собираетесь устроиться преподавать в вуз? :slight_smile:
Кафедра - это отдел, где работают преподаватели. Они там зарплату получают!
Видимо вы ищете, все-таки - специальность 061, для поступления. Правильно?

Гадаю якщо людина цікавиться хорошим вишом, який дасть якісні знання, то варто саме шукати виш з випускаючою кафедрою журналістики. Бо кафедри філології, які готують студентів за спеціальністю “журналістика”, то просто аби побідьше студенті всіляких різних залучити. Навряд чи вони дають справжні знання, і там є викладачі, які дійсно є практикуючими журналістами.

3 Вподобання

Можете поцікавитись тим, що закінчували ті журналісти, яким Ви довіряєте. Ви ж вже доросла людина, а отже можете аналізувати. Хоча далеко не всі вони мають журналіську освіту. Наприклад, Найкращий військовий журналіст країни Бутусов має освіту за спеціальністю “міжнародне право”. Роман Скрипін та Марина Данилюк закінчували КНУ ім. Шевченка. Хоча той же Скрипін недавно казав в етері, що аби стати хорошим журналістом не потрібно вчитись 5 років в університеті, а достатньо курсів. В журналістиці набагато важливіше розбиратись в питаннях, які висвітлюєш, бо коли про війну пише диванний експерт, а про економіку той, хто загруз у “швидких кредитах”, то це просто смішно.

1 Вподобання

Дякую, за роз’яснення по темі філології і журналістики, я здогадувалася, що, скоріше за все, “мухи окремо - котлети окремо”)

Звичайно, журналіст має розумітися у всьому по - трохи, але бути асом у конкретному напрямку.
Звичайно, мого життєвого досвіду замало, щоб кожну свою думку подавати не за диванну)
Тому, цікавить база, основа (бажано, міцна).
Хочеться не лише розуміти про що говориш/пишеш, але й уміти це правильно (у всіх розуміннях) подати.

Якщо буде достатньо походити на кілька курсів по правопису та журналістиці (надіюсь, такі є), буду безмнежно рада. Хоча розумію, що все індивідуально.

Хочу зібрати думки й зробити висновки)

Журналістом можна бути і без освіти, якщо є талант. Якщо нема, то курси до одного місця. Якщо відчуваєте, що це Ваше, то вперед. Але коли я поступала на журналістику, то у мене вже було чимало публікацій у газетах, і це за шкільні роки.