Звільнення з роботи у зв'язку з виходом вчителя з декрету

Добрий день! Я працюю на декретному місці вчителем початкових класів. З 1 вересня 2022 р попередній вчитель хоче вийти з декрету. Я маю 2 дітей, які навчаються у цій школі,чоловіка забрали на війну. Чи мають право мене звільнити з роботи ?

1 Вподобання

Звісно мають право. Ви працюєте на тимчасовому місці. Як тільки виходить людина, чиє місце Ви займаєте, Вас звільняють. На Вас не розповсюджуються обмеження щодо звільнення.

1 Вподобання

Дякую за відповідь. Зрозуміло.

Доброго дня! До декрету працювала на постійному місці, що мені світить після декрету?

Ваше постійне місце.

1 Вподобання

Так моє постійне місце роботи, на що я можу претендувати, адже хочуть розділити години на яких я працювала до декрету, чи можуть у школі ІІ ступеня утримувати два спеціаліста?

яких спеціаліста? Ви ким працювали? вчителем? так у школі багато вчителів. Чи заучем? там затверджені норми. Ви можете претендувати на те, як Ви працювали до відпустки. Якщо Ви працювали на 0,5 заучем, то так і вийдете. Якщо працювали на повну зайнятість вчителем, то і вийдете на повну зайнятість (мінімум 18 годин на тиждень, а там як вирішить дирекція,)

1 Вподобання

До декрету я працювала вчителем, мала ставку, пішла в декрет, на моє місце взяли вчителя такої ж кваліфікації, а тепер коли я хочу виходити з декрету, то мені сказали, зараз ставки немає, оскільки в нас школа ІІ ст. деякі класи відсутні і серед тих що є їх хочуть розділити між нами, а якщо я не згідна виходити на неповне тижневе навантаження то мене автоматично звільняють, наскільки це законно?

У декрет я йшла з постійного місця роботи

виходити з відпустки по догляду до 3 років Ви маєте на повну ставку. А вчителя, який був на Вашому місці звільнити

1 Вподобання

Так до декрету я мала 18.5 годин, а як можу довести свою правоту, нащо аргументуватись бо мені говорять протилежне якщо я незгідна працювати на неповне тижневе навантаження то мене автоматично звільнять

автоматично не звільнять. Мають вказати за якою статтею. От і з’ясуйте яку вони Вам збираються написати статтю. Зверніться в інспекцію з праці

1 Вподобання

Зазначена категорія працівників не може бути звільнена з ініціативи власника або уповноваженого ним органу, крім випадку повної ліквідації підприємства, установи, організації, коли допускається звільнення з обов’язковим працевлаштуванням (ч. 3 ст. 184 КЗпП України).

2 Вподобання

Дякую, тобто правда на моїй стороні

2 Вподобання

Дуже шкода, що з Вами так вчинять, коли багато хто з вчителів у Польші і отримують зарплату. Сподіваюсь, що у Вас все буде добре

1 Вподобання

Доброго дня таке питання чи може вчитель пройти курси які вже пройшов вчитель який працював на декретному місці, нуш платні і повернути свої години?

Курси тепер пройти взагалі не проблема. Можна і потрібно

1 Вподобання

А чи можу я вимагати повернути години які вже
віддали іншій людині якщо пройду курси нуш (раніше ці години викладала я)

Вам і так зобов’язані віддати Ваші години. В будь-якому випадку. А іншій людині, яка займала Ваше місце мають або дати вільні години, або запропонувати іншу посаду, якщо така є, або звільнити

1 Вподобання