Трудові відносини під час воєнного стану

Доброго вечора! Підскажіть, будь ласка, як бути вчителю початкових класів, який виїхав з дитиною за кордон і не має можливості проводити дистанційне навчання (дуже поганий інтернет-зв’язок, немає засобів ІКТ), хоча в школі проходить дист.навчання.
Лише заява за власний рахунок!?
Чи можливий простій у такому👆випадку???
Прохання підтвердити відповідь законами (посиланнями). Щиро дякую), :bouquet:

Ні. Простій не буде. Або пишете заяву про власний рахунок ,або вам просто проставляють відсутній з невідомої причини, і можуть тимчасово припинити трудові відносини, або шукаєте можливість знайти нормальний зв’язок та почати працювати. Було ро’яснення, що ті, хто виїхав за кордон і не працює дистанційно, не отримує заробітну плату. Простій може бути лише в працівників, праця яких зарах не потрібна (наприклад педагога-організатора).

Дякую, а якщо керуватися листом МОН від 25.04.2022р. #1/4444-22?? Та наказом МОН 274??

З якого регіону Ви переїхали? в ньому ведуться бойові дії? він перебуває під окупацією? Як я розумію, Ви працюєте не в закладі “який не має змоги здійснювати освітню діяльність”. Заклад, як зрозуміло з Вашого питання працює, а отже не знаходиться повністю в простої. Не працюєте саме Ви, а Ваші обов’язки хтось виконує, і має отримувати заробітну плату.