Мультитест, чи потрібен реально?

Добрий день

Маю до Вас два питання:

  1. Чи обов’язкова здача мультитесту для отримання атестату про середню освіту (11 клас) ? Чи його можуть видати і без нього
  2. Якщо дитина поступає у ВНЗ за кордоном (Чехія наприклад) чи пройде атестат нострифікацію, якщо мультитест не здавався (графа ДПА і т.д. пусті) ?

З повагою, Анатолій

Зазвичай, в закордонних вишах не приймають атестат, в якому відсутні ДПА (навіть якщо написано “звільнено”). Знаю, що були випадки, коли випускник не здавав ЗНО/ДПА за станом здоров’я, проти ДПА був запис “звільнено”, а людина через 2 роки шукала спосіб, як здати ДПА, бо за кордоном такий запис не проходить. Якщо не можеш здавати ДПА, то і вчитись у виші не можеш. Тому краще в будь-якому разі здавати. Ви не знаєте як складеться Ваша доля в майбутньому, і для чого знадобиться атестат

1 Вподобання

ОК, а для чого західним історія України, українська мова ? Ні про що, готувались, рвали,а зараз якось…

що означає “західним”? Закордонним? в більшості країн цивілізованого світу для отримання атестату здають незалежне оцінювання (в різних країнах воно має різну назву). Якщо Ви його не здасте, то це як випуск зі справкою (в школу ходив але нічому не навчився). Предмети не мають значення. Має значення підтвердження, що Ви не просто “відвідувач”

1 Вподобання

На відміну від ЗНО 2020-2021, складання НМТ 2022 не має нічого спільного з ДПА, оскільки відбуватиметься в липні, коли свідоцтва про повну загальну середню освіту вже будуть видані. На цю мить не було жодного натяку на те, що результати НМТ будуть переводитися в шкалу 1-12.

Якщо результати складання ДПА в додатку до свідоцтва вкрай потрібні, вважаю, що потрібно якось вирішити це питання в індивідуальному порядку “на місцевому рівні”.

1 Вподобання