Спеціаліст з маркетингу (2013р), маю бажання отримати другу вищу остіву з права

Прошу, підкажіть, які зараз умови вступу (екзамен, ЗНО тощо) на другу вищу освіту? І чи можливо зі спеціаліста в маркетингу вивчати право, чи потрібно починати з бакалавра?

Вивчати «Право» треба починати зі здобуття ступеня бакалавра (спеціальність 081 Право або 293 Міжнародне право). Умови вступу в цьому році - мультипредметний тест.

2 Вподобання

так, потрібно починати з бакалавра, абе можна вступати на ІІ вищу освіту (без зно чи мультитестів, а за вступним іспитом).

2 Вподобання

Ви, звісно, можете вступити одразу на здобуття 2 вищої освіти (магістра) за іншою спеціальністю здавши фаховий вступний іспит в університеті. Проте у випадку спеціальностей Право і Міжнародне право це вам мало що дасть. За прем’єрства Яценюка була ухвалена постанова Кабінету Міністрів (якщо цікаво знайду номер), яка визначає поняття “вища юридична освіта” як отримання першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівня вищої освіти галузей Право і Міжнародне право. Таким чином, призначення на будь яку посаду, чи провадження будь-якої діяльності, вимоги щодо кваліфікації по якій визначаються поняттям “вища юридична освіта” вимагають наявності диплому бакалавра і диплому магістра. Тому отримання просто диплому магістра фактично не дасть можливості працювати за фахом. Це я вам як юрист кажу. Ця постанова, до речі, була оскаржена, проте Верховний суд визнав її такою, що не суперечить законодавству і служить на виконання вимог ЗУ “Про освіту”. Тому якщо маєте велике бажання стати правником - вступайте на бакалаврат.

2 Вподобання

ІІ виша освіта - це не те саме, що здобуття рівня магістра. Це теж навчання на бакалавра але вже на базі диплому “бакалавра”.

Якщо вже є диплом магістра можна вступати зразу на магістра, без бакалавра. Але у випадку права це марна трата часу і грошей

1 Вподобання

2 вища освіта - це будь-яка освіта (магістр, бакалавр), здобута за іншою спеціальністю.
У мене 2 вищі освіти на підставі відмінностей бакалавра і магістра.