І знову про атестацію…

Добрий день. Знову питання про правильність рішень АК…

  1. Вчитель має диплом магістра з кваліфікацією «Вчитель початкових класів та англійської мови» (2019р). Працювала (ще з дипломом спеціаліста-початківця) один рік в іншій школі початківцем, потім декрет(3 роки)
    Потім прийшла до нас (у вересні 2020) на посаду «Вчитель англійської мови», має стаж на зараз 5р.6м., але ж як «англієць» всього 1р.6м.
    Чи правильно було її атестувати в черговому порядку зараз, у 2022році, як вчителя англійської мови чи можна було перенести цю атестацію на рік чи більше?! Адже як спеціаліст, не тягне навіть на відповідність займаній посаді…(((

  2. Як вчитель, я маю два дипломи: спеціаліст (трудове і креслення) 2014р; магістр (укр.мова) 2018р.
    Працюю завучем і атестувалась позачергово: 2018- вчитель креслення (присвоєно 2 кат.), 2020- вчитель креслення (присвоєно 1кат.)
    Чи маю право бути атестованою в цьому році (тобто зараз 2022р) як вчитель укр.мови на вищу категорію?

  3. Вчитель має два диплома: перший спеціаліст (математик) 2016р, другий магістр (початківець) 2020р. Працює початківцем з 2016року.
    Чи правильно їй присвоїти другу категорію, як вчителю початкових класів?

Дякую)))

  1. Стаж на посаді вчителя у неї не 1р.6 міс. Треба рахувати весь вчительський стаж. Стаж для атестації треба було рахувати за виключенням періоду перебування у зазначеній відпустці. Не назбирається 5 років, тоді треба було атестувати позачергово, на що треба відповідна заява працівника.
  2. Якщо маєте години української мови, то без питань. Але атестуєтеся з одного предмета.
  3. А яку ще можна йому присвоїти? Якщо в нього раніше не було присвоєних категорій, то тільки другу

Дякую за відповідь.

  1. Просто в атестаційному листі є рядок «загальний педагогічний стаж» і «стаж на займаній посаді»; тоді треба написати загальний 5р6м, а за посадою (вчитель англійської мови) 1р6м ?!
    А рахувати як 5р-3р=2р ?!
    Тоді їй в черговому порядку взагалі через 2 роки ?!

  2. Так, маю один клас, в якому викладаю українську мову та літературу.

  3. Щиро вдячна))))

:wink:

  1. Якщо педагогічний працівник перебував на посаді вчителя весь цей час, неважливо якої спеціальності, то перший і другий запис буде 5 р6 м.
    Якби педагогічний працівник до посади вчителя англійської мови був психологом чи …вихователем ГПД, то лише тоді у вас була б різниця в рядках
1 Вподобання

Підкажіть, будь ласка, якщо атестація на І рівні відбулася 06.04.2022 через воєнний стан, то чи можна цю дату ставити в атестаційних листах працівників.

Або пропишіть 30 березням( найнадійніший варіант), або в протоколі засідання вкажіть на причину проведення засідання поза термінами, зазначеними в Типовому положенні про атестацію.

Скажіть, будь ласка, в 10 днів на подання апеляції до атестаційної комісії ІІ рівня рахуються всі підряд дні включаючи вихідні, чи потрібно рахувати лише робочі дні?

Типове положення скромно це питання замовчує, тому будьте готові, що може бути протрактовано як 10 календарних днів.