Мобілізація вчителів

Добрий вечір.

Я вчитель, 23 роки. Строкову службу ніколи не проходив, маю звичайне приписне. Працюю в школі за спеціалністю по диплому (вч. математики). Є ставка 18 годин. Скажіть, чи можуть мобілізувати?

В першу чергу Ви чоловік, а тому захисник. На цей період знайдеться заміна із вчителів жінок. А вести вогонь навчать.

Надо понимать, что мобилизация - это не то, что описывают в страшилках те, кто телевизор смотрел или наблюдал, что творится в ОРДЛО

Мобилизация происходит в несколько этапов.
Могу ошибаться в деталях. но суть одна:

  • при военном положении в первую очередь призываются люди из резерва. Они подписывали бумагу в военкомате про первоочередной призыв. Они уже на фронте и в теробороне, командуют. И еще есть в запасе.
  • во вторую очередь идут ветераны. Те, кто участвовал в боевых столкновениях. Их уже не берут в войска - там уже полная комплектация. Они пошли в тероборону. И многие ждут звонка - тоже полный комплект
  • в третью очередь призываются тех, кто служил и имеет военный билет. Эти сейчас, кто успел, попали в тероборону. Кто пошел, но не успел - ждут звонка и своей очереди

И все вот эти описанные люди - добровольцы

  • и только в самое сложное время, и когда погибнут все предыдущие, начнут призывать все мужское население, не взирая на возраст, опыт и желание. Потому что больше никого не останется…

Идет война, но у нас почти полмиллиона ветеранов этой восьмилетней войны. У нас есть. кому воевать, без призыва тех, кто не держал оружия в руках
Так что помогайте стране сейчас. чем можете, пока другие, опытные, защищают вас.Главное - не бойтесь и делайте, что можете )

3 Вподобання

Сховатися за спідницю матусі чи дружини щоб не призвали це не буду квалфікувати що. Знаю батьків яким вже по 75 років, а син вже втретє призивається щоб захищати таких у кого диплом та він вчитель, Знаю вчителів які пройшли АТО і не ховалися за диплом. Третя хвиля тьфу. Іди воюй, захищай своїх учнів. Як ти будеш дивитися їм в очі і хто ти будеш потім для них.

Кожен повинен займатись тим, що він вміє, шановний. Ви чули про недостаток в Україні зброї, тому ліпше буде, коли її отримають професіонали. Згадайте НАТО, профанів в армії нема і цю армію бояться усі. Якщо ви так топите за війну - йдіть, вас же ніхто не трима. А не служив - не мужик, то гасло СРСР, яке давно повинно бути викорінено як бур’ян, бо це ідеологія расії

1 Вподобання

Розумник. Сховався то сиди. Я там вже був. І син у мене вже втретє.
Кожен, якщо чоловік, повинен захищати батьківщину, а не ховатися за свою справу. І не пиши мені білье, мені гидко.

Гомосоветикус, ти сам почав срати тут, тут питали про закон, а не про твої радянські ідеали

1 Вподобання

Цікво, а чому всі мовчуть про законопроект 2620?
https://www.pravda.com.ua/news/2015/07/1/7073042/

Чи забули, як у 2014 році студентів прямо з пар силою відправляли в АТО?
А скільки шкіл залишилося без єдиного вчителя математики, хімії, історії, фізики чи трудового навчання? У місті важко знайти заміну, не говорячи вже про сільську місцевість.
Якраз цим законом всі перераховані захищені і тепер.
І повірте це дуже хороше рішення. Адже не можна залишати країну без науковців, аспірантів та вчителів. Про студентів взагалі мовчу. Діти ще навіть життя не бачили.

Та не дуже все так просто. У нас у навчальному закладі два вчителя воювали. Один повернувся з раною. А один, молодий, відсидівся. Так от, учні відмовилися відвідувати його онлайн уроки. Заміну знайшли без проблем. Так що не все так просто. І дітям прийдеться дивитися в очі коли все закінчиться.

1 Вподобання

3 березня 2022 року вийшов Закон Верховної Ради “Про мобілізацію” Категорії громадян, які не підлягають призову в особливий період: * наукові та науково-педагогічні працівники закладів вищої та професійної вищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, та педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти, за умови, що вони працюють за основним місцем роботи не менше ніж на 0,75 ставки;

Я був ображений одним з ваших користуваяів коли я його присоромив за те що він косить від мобілізації. Я учасник бойових дій, а син АТО, і в даний час воює, а він ображає щей називає себе вчителем. Дякую

1 Вподобання

“косити від мобілізації” це ухилятися від повісток. Якщо законодавство говорить, що більше користі від нього як від вчителя, то він має виконувати свою роботу.
В мене от мого знайомого забрали, алкоголіка з судимістю, він вже і в АТО був. Виходить вчителі мають за ним йти на фронт? Чи хтось думає, що можна взяти вчителя і за два тижні навчити воювати і потім кинути на фронт? Це ж просто м’ясо. Людина без фізичної підготовки, без військових навичок є “чорносвитником” у війні.

Тут сразу две ошибки - “можно” и “взять”
Потому что по закону - не можно. Вернее - “не нужно” )
И по закону - не “берут”, а призывают.
Ну так вот. Сейчас на войну, на фронт берут - только добровольцев. Потому что у нас в стране - очередь из добровольцев.
А призывают, планово - в учебные центры, в далекой дали от фронта. Потому что у нас, “по законодательству” - каждый должен уметь стрелять и Родину защищать. Понимаете? Должен - уметь.
Призывают - чтобы научить, подготовить (месяцы, а не недели) - и отправить “в запас”. Потому что и так хватает обученных, обстрелянных и мотивированных и без вот этих пугливых и занятых в мирном труде. У нас, за 8 лет войны, уже почти полмиллиона ветеранов, которые готовы идти в бой - сейчас!
Есть, конечно вариант, что призванные необученные, став обученными (после нескольких месяцев обучения), захотят добровольно Родину защищать, на фронте - бывает и такое. Армия (учебка) немножко взрослит неокрепшие умы. А у взрослых - немного другое понимание смысла жизни… Появилось желание - нет проблем - в очередь! :wink: Сначала на фронт попадут те, кто в этой очереди ждут своего часа уже давно.
Так что не бойтесь. Вас не “возьмут”. И не потому. что “не можна”, а потому что - некогда. Некогда заниматься с вами - надо заняться обученными ветеранами-добровольцами. )
И, кстати, как сказал один воин недавно - не корите себя за трусость, а другие, чтобы не пеняли другим “че ты не в армии”. Статистически, чтобы один боец Родину защищал - в тылу должны работать, минимум, 12 человек. Вот и работайте. Помогайте Родине на трудовом фронте. Трудом, налогами, волонтерством. Чем можете, тем и помогайте.
И хватит вот этого пугливого нытья! Вы не в раше. Тут никому не нужны ваши “мясные” предложения. Родине нужен ваш труд, любовь и вера.

2 Вподобання

Враження ніби ми живемо в різних країнах. В моїй області між районами стоять блокпости і людей зупиняють, вручають повістки. Навіть тим хто має бронь від ЗЗСО чи місцевих адміністрацій. У воєнкомата “гребуть” і не розбираються.

Да, скорее всего, мы живем в разных областях ) Ну и жизненные обстоятельства у нас разные. Я, например, служил еще в СА. Два года.
Так что, хотя бы разберитесь, чем отличается военнообязанный от призывника, и какие бывают повестки )