Трудові відносини: Молодший спеціаліст ( молодший бакалавр) права

Чи може молодший спеціаліст ( молодший бакалавр) бути вчителем кваліфікації: педагог професійного навчання комп’ютерних технологій, вчитель інформатики - у 10-11 класів.

Заздалегідь дякую за відповіді.

Ні. В старших класах мають викладати лише з дипломом магістра. До речі, хіба десь дають освіту вчителя інформатики за рівнем “молодший бакалавр” (і ще, так молодший спеціаліст чи молодший бакалавр, чи взагалі фаховий молодший бакалавр)?

Так, дають. Я чув що в законі є якісь зміни нові, навіть атестація.

Для присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст ІІ категорії» педагогічний працівник повинен мати освітній рівень молодший бакалавр ,бакалавр , магістр (спеціаліст) та стаж роботи на посадах педагогічних працівників не менше ніж 3 роки.

Ви певні що маєте саме рівень “молодший бакалавр”, бо переглянула єдбо, то лише 2 заклали наразі надають такий рівень в галузі освіти (і там немає вчителів інформатики). Інші або закінчують навчати на рівні “молодший спеціаліст” або приймають на “фаховий молодший бакалавр”

Молодший спеціаліст і молодший бакалавр те саме, я написав щоб люди зрозуміли тому що різниці між ними немає.

В мене молодший спеціаліст
015.39 професійна освіта Цифрові технології
Кваліфікація: Фахівець інформаційних технологій, педагог професійного навчання в галузі комп’ютерних технологій - це і є вчитель інформатики.
Галузь: Освіта/педагогіка

1 Вподобання

Галино, що за дурню Ви написали?

  1. Диплом бакалавра є дипломом про вищу освіту відповідно до законодавства. І особа має право обіймати ту посаду, що пише у дипломі. У всіх бакалаврських дипломах пише ВЧИТЕЛЬ без прив’язки до віку дітей.
  2. Магістратура - це для викладання або можливості пришвидшити присвоєння категорій у школі.
  3. Якщо закінчив коледж і пише “вчитель”, то маєш право бути вчителем, якщо далі продовжуєш навчання

Молодшого спеціаліста відмінили.

Маєте право працювати та продовжувати навчання у ВНЗ.

Тільки без атестації на ІІ категорію

2 Вподобання