Атестація педпрацівника перед звільненням

Доброго часу доби всім! Потрібна ваша допомога. В цьому ,2021 -2022 н.р.,я проходив чергову атестацію.Претендую на присвоєння кв.категорії Спеціаліст І категорії.Але цього ж навч. року звільняюся ,в зв’язку з переходом на іншу діяльність,що не пов’язана з педагогічною(викладацькою). Мені шкода втрачати шанс бути проатестованим . Чи може атестац.комісія я в такому випадку проатестувати мене до моменту звільнення і засідання самої комісії? Чи можливо є якісь інші шляхи вирішення даної ситуації???

Якщо ви звільнитеся пізніше моменту атестації, то які проблеми? Якщо ви звільнитеся до останнього засідання атестаційної комісії, то ніхто вам допомогти не зможе.

Щиро вдячний за відповідь.
Якщо я за деякий проміжок часу ,можливо і пару років,повернуся до педагогічної діяльності, навіть ,якщо до іншого ЗЗСО,то можу в той же самий рік пройти атестацію і отримати ту кв.категорію ,на яку претендував перед звільненням?

А не простіше в березні атестуватися і мати категорію? Вона буде чинною безстроково.
Так, повернувшись на педагогічну посаду, ви зможете атестуватися на наступну категорію. Більше того, після повернення - обов’язково треба буде пройти атестацію не пізніше ніж за два роки.

Біда в тім ,що я звільняюся до засідання атестац.комісії