Атестація керівника гуртка на 12 тарифний розряд

Керівник гуртка проатестований за 11 тарифним розрядом 5 років тому. У 2016 році закінчив Сімферопольський інженерно-педагогічний університет .Чи можна атестувати його за 12 тарифним розрядом, якщо диплом про вищу освіту не підтверджений в Україні?

Такий диплом, виданий окупаційним урядом, взагалі не може бути підтверджений в Україні

Але ж починала вона вчитися в Україні.

І що? Вона ж не перевелась в український виш. А значить є пособником країни-агресора. Сподіваюсь вона хоч не платно навчалась, бо тоді її треба здати в СБУ

1 Вподобання

Вона закінчувала вуз. Адже Україна прийняла визначальне рішення у 2016 році. А вона працювалап в Україні і продовжувала навчання.

яке визначальне рішення? у 2014 році Крим захопили війська РФ

1 Вподобання

Шкода, що Ви так агресивно. ЇЇ сину студенту Сімферопольського вузу довелось перевестись до вузу на Запоріжжі через травлю за свої проукраїнські погляди. А вона навчалась. Крим для мене дуже болюче питання. Та я не можу вести себе агресивно по відношенню до своїх колишніх друзів, хоч і не спілкуюсь з ними.
Лише у 2016 році МОН України видав наказ про невизнання дипломів на окупуваних територіях. До завершення вузу залишалось 1 рік. Я знаю, як поступила б я, а вона…

доведось перевестись “через травлю”? тобто він сам не захотів покинути все і виїхати в іншу (не окуповану) частину України? В мене немає таких “друзів”

Я за Вас радію. А як же бути зі спеціалістом? Чи можна їй встановити 12-й тарифний розряд?

Якщо встановили 11, то можна і 12. Взагалі, тарифний розряд для керівників гуртків не прив’язаний до рівня освіти.
Разом з тим виникає питання про фахову освіту, фахову передвищу чи вищу взагалі. Тобто, якщо працівник не має щось із переліченого, то як він працює педагогічним працівником?

Він має стаж педагогічної роботи уже 12 років. На роботу прийнятий як спеціаліст. За освітою кравець.

Бо навчає дітей у гуртку “Крою та шиття”, “Іграшки-сувеніри”.

Якщо є відповідний диплом, то працівнику можна встановити 12 т.розряд.

Дякую!
Вона дуже хороший педагог. І атестується вже не вперше. А у Положенні я не бачила пункту, який би точно вказав, що на 12-й тарифний розряд потрібно мати вищу освіту.

п.4.11 мабуть стосується саме її? (які не мають повної вищої)

Так, відповідно до п.4.11