Яку категорію займає старший викладач Вузу в школі?

Доброго дня. Я працювала у Вузі, 18 років стажу. У 2013 році мене перевели на посаду старшого викладача. Атестаційного свідоцтва мені не дали, тільки наказ про переведення на старшого викладача. Вуз закрили. Зараз я почала працювати у школі, а тут інші вимоги і прирівнюють мою посаду до асистента. На яку категорію я маю право атестуватися?Працюю вчителем німецької мови.

Ви в одному питанні сплутали все що можна. Поса́да — формально, адміністративно закріплене місце в трудовому колективі, яке передбачає виконання логічно посадових обов’язків. ЇЇ не можна до чогось прирівняти. На неє призначають. Так Вас призначили на посаду асистента вчителя чи вчителя? Це абсолютно різні посади.

В школі зараз працюю на посаді вчителя.Дійсно сплутала.Річ в тому, що у Вузі спочатку працювала на посаді асистента кафедри іноземних мов 2004-2013, тобто викладачем нім.м., без категорії.Як таких категорій у нас не було.Асистент-звичайний викладач, потім старший викладач, потім доцент.

Як я розумію, у Вашому випадку Вам встановлено категорію “спеціаліст”? Бо Ви про це не написали. Можете подати заяву про атестацію на посаду вчителя “вищої категорії”.

Так, вірно, спеціаліст.Дякую за допомогу🙂