Пільгове державне місце

Поступила на державне скориставшись пільгою багатодітної сім‘ї ( 5 і більше дітей). Мені 21, цікаво чи втрачу держ місце після одруження? Чи є можливість збереження державного?

З бюджетного місця на контракт не переводять. Можуть лише відрахувати за неуспішність. А ось, якщо Ви отримували соціальну стипендію, то тепер Вашою сім’єю будуть не батьки та брати і сестри, а чоловік, тож доходи сім’ї будуть саме вас двох.

А якщо я вже переведена на академ степендію, і одружуся, чи не попросить мене потім держава віддати гроші за навчання? Бо вже сім‘єю рахується чоловік?

З якого дива Ви вирішили, що маєте віддавати гроші на навчання? Дивно, що таке питання задає людина, яка взагалі навчається у виші.

2 Вподобання

Це з вас дивно, бо це саме ви не зрозуміли суть питання, і принижуєте інших

1 Вподобання

Що саме я не зрозуміла? Що Ви чомусь вважаєте, що когось можуть просто взяти й перевести з бюджету на контракт, або відшкодовувати вартість бюджету? Ну як таке може прийти в голову. Та виходьте куди хочете: хоч заміж, хоч на роботу, хоч в ліс. Якщо будете вчитись, і Вас не відрахують за не здану сесію, то ніяким чином це не вплине.

2 Вподобання

Дивіться, у Вас була пільга і Ви нею скористалися під час вступу. Ви не шахраювали, і на момент вступу справді були дитиною з багатодітної родини, тож ніхто не має право забрати у Вас бюджетне місце, отримане на законних підставах. Зміни соціального статусу можуть вплинути лише на соціальні виплати від фонду соціального захисту. Зі мною в університеті навчалися діти сироти і напівсироти, яким платили пенсії по втраті годувальника. Якщо комусь дуже хотілося заміж, виходили, їм припиняли платити пенсію, але з бюджету ніхто не відраховував. Але більшості людей гроші були не зайві і вони офіційно в загсі розписувалися лише в 23 після закінчення навчання.
Ви робіть так, як зручно Вам. Навіть якщо Ви наразі студентка бакалаврату, то при вступі в магістратуру пільги особливо не діють, і статус дитини з багатодітної родини Вам нічого не дасть.

1 Вподобання

Доброго дня, чи можете ви розповісти як саме ви вступили за пільгою багатодітності? Бо я також її маю і намагаюся вступити в цьому році

за цією пільгою не вступають. Автор не вірно сформулювала. За цією пільгою можуть перевести з контракту на вакантні бюджетні місця. Вона цим скористалась