Оплата праці за години не за фахом

Я вчитель початкових класів.Вища категорія. У вересні адміністрація школи ,за браком ще одного вчителя математики,попросили читати математику в 5 класі.Пройшла курси з математики на платформі Едера,маю сертифікат на 30год.Які повинні бути курси? Як повинна здійснюватись оплата мені за математику в 5 класі? За яким розрядом? Який документ це регулює?

Якби ваше підвищення кваліфікації було визнано педрадою не пізніше ніж за місяць після вашого звернення, або ви пройшли курси з математики в ОІППО, то вам платили б по вищій категорії. Поки цього не буде, вам платитимуть по спеціалісту, тобто по 11 т.розр.
П.3.25 типового положення про атестацію
Вчителі та викладачі, які мають педагогічне навантаження з кількох предметів, атестуються з того предмета, який викладають за спеціальністю. У цьому випадку присвоєна кваліфікаційна категорія поширюється на все педагогічне навантаження. Необхідною умовою при цьому є підвищення кваліфікації з предметів інваріантної складової змісту загальної середньої освіти.

Добрий день!
На даний час працюю вчителем початкових класів, стаж 30 років, освіта вища, вчитель початкових класів.Перед тим працювала вихователем в дитячому садку, атестована на І категорію у 2015 р. У 2017 р працювала асистентом вчителя, з грудня 2019 р працюю вчителем початкових класів. Зарплату отримую по 12 розряду як спеціаліст. Чи вірно мені іі нараховують?
У 2021 р атестуюся, підкажіть на яку категорію потрібно атестуватися? Курси НУШ поойшла в вересні 2020р. Дякую

Якщо Ви спеціаліст, то не можете мати 12 розряд. А якщо маєте 12 розряд, значить Ви маєте І категорію