Оплата навчання після поновлення

Доброго дня. Не знаю взагалі, до кого звернутись, тому вирішив запитати тут.
Я колишній студент 4го курсу, рік назад я закінчував бакалаврат, але на жаль, не зміг захистити дипломну роботу.
Але при цьому, всі інші борги за навчання я закрив, одне єдине що у мене залишилось це дипломна робота. Мені сказали, що я поновлюсь лише на здачу, і так і сталось, зараз я приїхав поновлюватись в університет на здачу дипломної роботи, більше боргів не маю ніяких. Але з мене вимагають повну проплату навчання за цілий семестр. При тому у приймальній комісії мого університету здивувались і попередили, що наврядчи я повинен оплачувати весь семестр навчання.
Скажіть, будь ласка чи дійсно повинен я платити за весь семестр? Вчитись я не буду і вимагати цього від мене ніхто не зможе.
Будь ласка, якщо вам не байдужа ситуація, буду вдячний за будь яку допомогу або підказку.

З написаного вами незрозуміло: хто сказав, що ви поновлюєтесь лише на захист дипломної роботи і хто вимагає повної оплати навчання за семестр і самого повторного навчання?..

Можу дати підказку.

  1. Дивіться - якщо ви поновлюєтесь, у вас має бути академічна довідка. Подивіться, чи є там предмети, які ви здали. Якщо немає, а ви все склали, то візьміть правильну академічну довідку.
  2. Знайдіть на сайті свого вишу інформацію про правила поновлення або запитайте на місці. Там має бути інформація про кількість кредитів, які дозволяють поновлюватися зі здачею академрізниці, тобто без повторного навчання протягом семестру.
  3. Далі порахуйте, скільки кредитів у вас зараховано за той семестр і скільки залишилось за дипломну роботу. Зазвичай навчальний план за семестр - це 30 кредитів (може бути 28-32, а за рік 60).
  4. Ще взнайте, чи не змінювався навчальний план. Можливо, якісь предмети виключили, а інші додали - тоді доведеться їх також здати.
  5. Загалом, якщо у вас не здано мало кредитів, то ви можете поновитися зі здачею академрізниці. А якщо багато кредитів, то поновлення на весь семестр і оплата.
  6. В правилах поновлення написано або в деканаті вам мають сказати, скільки незданих кредитів допускається, щоб це було як здача академрізниці. Якщо у вас все здано і все є в академ довідці, то сама дипломна робота - це небагато кредитів. Узнайте, скільки, і тоді зорієнтуєтесь.
  7. За ваш виш, звісно, точно не можу знати, але зазвичай до третини, а можливо і до половини всіх кредитів навчального плану за семестр можливо здати як академрізницю і не повторювати навчання в семестрі.
  8. Якщо все складеться, вам в бухгалтерії порахують суму, яку ви маєте сплатити - це оплата годин роботи викладачів, в залежності від кількості незданих вами кредитів. Ви повинні заплатити тільки за це, і це аж ніяк не оплата за повний семестр.

Отже дізнавайтеся, дивіться документи про поновлення, попросіть аргументувати і документально підтвердити їхні вимоги. Не думаю, що лише за захист дипломної роботи треба навчатися і оплачувати весь семестр. Думаю, можна оплатити і здати це, як академрізницю.

3 Вподобання