Перескладання атестату

Вітаю!
Чи можливо після закінчення школи і ВНЗ перескласти шкільні предмети / повторно закінчити школу щоб отримати кращий атестат?

Закінчив школу 2016, хочу поступити на другу вищу у іноземний ВНЗ. Атестат, мʼяко кажучи, не дуже. Чи можливо зробити щось щоб виправити у ньому оцінки? Можливо закінчити вечірню школу щоб отримати другий?

Коригування (покращення) оцінок в шкільному атестаті можливе тільки під час навчання в школі. Аналогічно, як і коригування оцінок в дипломі - під час навчання у виші. Після отримання документів на руки, змінити вже нічого не можна. Повторно закінчити школу (вечірню) для отримання кращого атестата, теж не вийде. Тому що ви вже отримали повну загальну середню освіту і в державних реєстрах вже є дані про ваш атестат.

До того ж, ви вже закінчили внз і ваші знання, принаймні в якійсь галузі, вже вище ніж середня освіта. І навіть теоретично, складаючи іспити в школі, ви будете демонструвати знання вище шкільної програми. А в атестаті мають стояти оцінки саме за шкільну програму і отримані вони мають бути під час навчання в школі.

Що стосується вступу в закордонний виш, думаю головне - це наявність атестата і диплома бакалавра (якщо вступатимете в магістратуру), а не оцінки. Ну це, звісно, якщо ви не націлилися на якийсь крутий виш. А загалом, шкільна освіта для вас - це вже пройдений етап і треба рухатися далі. Не переймайтеся за ті шкільні оцінки, думаю реально знайти виш (до того ж, для другої вищої освіти), де не будуть їх занадто прискіпливо розглядати :slight_smile:

1 Вподобання

Дякую за грунтовну, змістовну і надихаючу відповідь :blush: