Атестат про повну загальну середню освіту 11 клас

Доброго дня,в мене питання якщо я не здам ЗНО чи дадуть мені атестат за 11 клас?

Дадуть:)
Якщо не скасують ДПА, треба обов‘язково з‘явитися на ЗНО. Ну а там, навіть якщо не зможете відповісти на жодне запитання, все одно отримаєте оцінку. А свідоцтво ПЗСО (атестат) наразі дають з будь-якими оцінками від 1 до 12.
Тобто ви можете і не скласти ЗНО (не отримати бали для вступу), але якщо з‘явитесь - атестат отримаєте.

3 Вподобання

А якщо скасують ДПА?

Якщо скасують ДПА і ви не збираєтесь вступати до вишу, то можна буде не ходити на ЗНО. Тоді отримаєте атестат із записом «звільнено від ДПА». Якщо плануєте вступати, треба йти на ЗНО.

1 Вподобання

ДПА краще здавати в будь-якому випадку. Багато питань від тих, хто свого часу не здавав, і отримав в атестаті запис “звільнено”, а потім, коли раптом надумав вступати в закордонний виш, отримав відмову, бо за кордоном не розуміють чому особа звільнена від оцінювання, і атестат з таким записом не приймають. А здати ДПА потім не можна.

1 Вподобання

А я думав що оцінки в атестат за 11 клас виставляють вчителі

Ну таке :slight_smile:
Оцінки в додаток виставляються в школі. Вчителі ставлять річні оцінки, згідно ваших досягнень. А оцінки за Державну підсумкову атестацію (ДПА, тобто випускні іспити) виставляються також в школі, але результати вже приходять в школу і виставляють такі оцінки, що прийшли. Наразі ДПА саме в школі, 11-класники вже давно не складають, а отримують оцінку разом із ЗНО. Ні покращити, ні погіршити цю оцінку в школі не зможуть - виставлять, що прийде. Навіть 1 можуть виставити і видати атестат, адже це також мінімально позитивна оцінка.

2 Вподобання

Доброго вечора в мене ще одне питання якщо я зареєструвався на ЗНО для вступу в вищі навчальні заклади і якщо я не пройду його то в такому випадку також дадуть атестат навіть якщо скасують ДПА

ЗНО не має жодного стосунку до атестату.

Не путайте ЗНО и ДПА.
ЗНО - для поступления в вузы.
ДПА - перед получением аттестата
Но само получение аттестата от ДПА не зависит. Даже если вы его пропустите, в аттестате просто поставят “1” и выдадут таки аттестат :slight_smile:
Если же ДПА отменят, значит в аттестате сделают отметку об отмене и тоже - выдадут аттестат. Аттестат выдадут в любом случае - как факт окончания среднего образования, а не сдачи ДПА.

Немного не так :slight_smile:
Если ДПА не отменят, и человек пропустит его (не явится на ДПА в форме ЗНО), то ему не поставят «1» и не выдадут аттестат.
В таком случае человек будет сдавать ДПА в школе (уже не в форме ЗНО, а комиссии) в сентябре. И только после этого получит аттестат.

Тоже немного не так :slight_smile:
Если ДПА не отменят, то факт получения полного общего среднего образования подразумевает сдачу ДПА как итоговой аттестации.

1 Вподобання

Добрий день у мене питання,якщо я не здам НМТ з математики мені дадуть сертифікат чи ні?

Ні. Тоді буде стояти «не склав». Але в цьому році не буде порогового бала «склав/не склав». Отже, щоб отримати бали для вступу, тобто скласти НМТ, достатньо відповісти правильно хоча б на 1 питання.

1 Вподобання