Заміна уроків оплата

Вчитель на курсах .Клас інклюзивний початковий .
Є вчитель асистент ,якому дали заміну.
Чи правомірно отримати, виконуючи одночасно роботу вчителя і асистента вчителя , зарплату і погодину заміну.

Неправомірно. Асистент може заміняти лише в свій позаробочий час. Так заміна не має права на існування.

1 Вподобання

Яким документом оперуватися?

Міністерство освіти і науки України у листі №1/10-3943 від 06 листопада 2020 року "Щодо заміни вчителів у закладах загальної середньої освіти» вказало, що у разі, якщо немає можливості замінити вчителя початкових класів вчителем тієї ж спеціальності, то можлива заміна іншим педагогічним працівником (асистентом вчителя або вихователем групи подовженого дня). У цьому випадку оплата педагогічному працівнику, який проводить заміну, здійснюється за погодинною ставкою вчителя в залежності від кваліфікаційної категорії, яку має педагогічний працівник, або за тарифікацією, якщо заміна тривала понад два місяці.

Все правильно. Але не можна ці обов’язки виконувати одночасно. Можна дати заміну асистенту, якщо він, приміром, працює в другу зміну, а заміну здійснює в першу. Вихователі ГПД - без проблем, вони ж працюють після завершення основних уроків. Дати заміну асистенту, який одночасно має обов’язки в прикріпленому класі, - це те саме, що дати заміну в 2 класі вчителю, який в цей самий час має свої уроки в 1 класі.

1 Вподобання

Дякую за допомогу… :wink:

Мої діти навчаються в школі, де захворів вчитель математики. Заміну його уроків розподілили так: 11 клас - директор школи (за спеціальністю вчитель укр.мови та іноземної мови), 10 клас - завуч по навчально-виховній роботі ( за спеціальністю вчитель зарубіжної літератури). Чи правомірним є такий розподіл заміни уроків?

Тут знайдете

Скільки годин заміни може мати вчитель, якщо працює на повну ставку?

Не існує таких нормативів. Вчитель на заміні не виконує дану роботу в свій основний час, і оплату за неї отгимує окремо, а не як доплату при суміщенні

Я заміну проводжу у свій основний робочий час. Директор сказав, шо я маю право мати заміни не більше 12 год. при моїй повній ставці.Чи є така норма?

Як це в свій основний час? Ви проводите уроки в 2х класах одночасно? Я розумію як бухгалтер може в свій основний робочий час виконувати обов’язки бібліотекаря (піти видати книгу, коли до нього звернуться, або прицняти нові надходження). За це він отримує доплату. А можете розказати яким чином Ви виконуєте заміну вчителя під час виконання обов’язків вчителя за своєю тарифікацією? Просто розкажіть як це відбувається? І ще раз повторюю обсяг годин заміни не регуюються.

Я не проводжу урок в двох класах одночасно. В мене ставка педагога організатора плюс уроки заміни.

1 Вподобання

Що означає обсяг годин заміни не регулюються?

Ну ви ж просто в питання вказали, що Ви вчитель, а не педагог-організатор. Тому й виникло таке питання. А “що означає не регулюється”, означає лише одне: немає такого нормативного документа, де б подібне вказувалось. Адже заміна - річ тимчасова (наприклад на час хвороби вчителя), а навантаження на тимчасовій роботі не може чимось регулюватись. Може Ви не про заміну питаєте? а про педагогічну діяльність за тарифікацією, коли основним місцем роботи є інша посада? Тоді відкриваєте інструкцію 102. Там десь наприкінці (зараз не згадаю пункт) визначено, що можете працювати вчителем на 0,5 ставки (тобто 9 годин на тиждень)

1 Вподобання

Ні, я мала на увазі саме заміну. Мені сказали, що я не маю права мати більше 12 годин заміни.

Ну то нехай покажуть нормативний документ. Хоча Вам воно має бути не вигідно, бо оплата по заміні погодинна. Хоча, якщо керуватись логікою, то якщо не можна за тарифікацією більше 9 годин, то чому має бути можна по заміні? І коли Ви будете встигати виконувати роботу за основною посадою?

Мені роботи вистачає. Хотіла для себе з’ясувати, чи дійсно є така норма закону. В школі працюю 15 років, але про максимум 12 годин заміни чую вперше… Дякую за увагу.