Здача ЗНО (чи можна здати предмети на вибір без укр. мови і математики)

Дитина (11-й клас) планує поступати за кордоном, наше ЗНО там не визнається, але хотіла б здати декілька предметів, щоб перевірити свій рівень (просто для себе).
Чи можна здавати наприклад: хімію, англійську, біологію і при цьому не здавати українську і математику ?

Якщо для вступу за кордон і не потрібне наше ЗНО, то стовідсотково потрібен атестат. А щоб його отримати, треба скласти ДПА у формі ЗНО. Отже, дитині обов‘язково треба складати:

  1. Українську мову
  2. Математику
  3. Історію України або іноземну мову
  4. Предмет на вибір

Ну це, якщо не скасують ДПА для 11-класників. Але все одно треба зареєструватися мінімум на 4 предмети і готуватися до ЗНО. А там вже будете бачити: якщо скасують - можете складати що хочете за бажанням, якщо ні - треба складати все.

3 Вподобання

А ДПА як зараз здається ? Як ЗНО чи просто в класі свої школи сідають з своїми вчителями і здають, як на початку 2000-х ?

ДПА у формі ЗНО. Тобто всі йдуть на ЗНО туди, де буде визначено у запрошенні. Пишуть тести і отримують відразу бали ЗНО і оцінку за ДПА. Оцінка ДПА приходить в школу і її виставляють в атестат(свідоцтво ПЗСО). При реєстрації дитина сама вказує, які предмети їй зарахувати за ДПА(з переліку вище).

1 Вподобання

Дуже дякую за змістовні відповіді!

зверніть увагу на те, що навіть якщо від ДПА звільнять, як в попередніх роках, через карантин, вам потрібно йому здавати в обов’язковому порядку. В закордонних вишах не приймають атестат, в якому проти ДПА зроблено запис “звільнено”.

2 Вподобання