Навчання на магістратурі в українському та іноземному ВНЗ за одним дипломом бакалавра

Доброго дня. Я отримую диплом бакалавра в цьому році і планую продовжити очне навчання за цією ж спеціальністю на магістратурі в тому ж українському державному ВНЗ (вступ цього ж року, скоріш за все контракт). Крім цього, є плани вступити до європейського ВНЗ на магістратуру за тим самим дипломом бакалавра через рік після вступу на магістратуру в Україні. Зараз бачу такі опції, як це можна зробити:

  • перейти на заочну форму магістратури українського ВНЗ і продовжити навчання до захисту диплому паралельно з очним навчанням в іноземному ВНЗ. Тоді в мене буде можливість отримати два дипломи магістра зі схожими спеціальностями;
  • або відрахуватися з магістратури українського ВНЗ, як тільки отримаю підтвердження, що мене прийнято до європейського ВНЗ, в такому випадку зможу отримати лише один диплом магістра;
  1. Чи є в моїх судженнях помилки, можливо є якісь обмеження щодо одночасного отримання двох ступенів магістра за одним й тим самим дипломом бакалавра?

  2. Чи є ще якісь шляхи, якщо враховувати описані мною умови? Можливо хтось має схожий досвід?

Дякую!

Доброго дня, помилки в судженнях немає, але можливо якось зробити, щоб оригінал диплому не віддавати до українського вишу, знайомий приносив довідку, що диплом знаходиться у другому виші і навчався на двох різних магістратурах одночасно (заочні форми: інженерний факультет та філологічний), думаю і тут можна таке зробити. Беручи до уваги, що напевно у людей в Європі немає такого поняття як “part time education”, навчатись доведеться Вам на денній формі в європейському ВНЗ та заочно в нас)

1 Вподобання

Дуже дякую за відповідь! Буду дізнаватися про деталі у своєму внз

не віддавати оригінал диплому не вийде. Для цього треба принести довідку з іншого вишу, що оригінал знаходиться в них. А тут вступ до польського вишу буде пізніше ніж в наш, тому ніхто такої довідки не дасть.

1 Вподобання

Треба взяти довідку десь)))Можливо зробити іі))
В 1 приватному виші, в 2017 р., я сдавав завірені копії, диплом був на руках, домовився не відавати його до закладу на заочну форму))

приватний виш візьме що завгодно, аби їм гроші платили. А з нормальним державним вишом таке не пройде

1 Вподобання
  1. Звісно, що можна за одним дипломом бакалавра одночасно або не одночасно здобувати скільки завгодно ступенів магістра. Але на мій погляд, основна ваша помилка в тому, що ви хочете отримати два дипломи магістра за схожими спеціальностями. Якщо під терміном «схожі спеціальності» мається на увазі спеціальності з однієї галузі, то навіщо два таких дипломи магістра?..
  2. Я не знаю, яку спеціальність ви обрали, а також які у вас плани і амбіції, але думаю, що краще відразу після бакалавра вступати в магістратуру в закордонний виш. Обираєте країну, де визнаються українські документи про освіту (атестат, диплом бакалавра), шукаєте агенство, яке допомагає підготувати документи, обираєте магістерську програму і вчите мову. Час ще є. До того ж, магістратура за кордоном коштує не так вже й дорого, якщо ви не націлились на якийсь крутий виш, можна на контракт вступити без іспитів навіть на іншу спеціальність, якщо захочете (обов‘язковим є тільки іспит з мови).
    Магістратура з викладанням місцевою мовою коштує вдвічі дешевше, ніж англійською. Мова має бути десь на рівні В2: можна почати вже вивчати, а потім серпень-вересень курси бувають у виші. Точно скажу, що польську за цей час вивчите нормально, якщо інтенсив.
    Це нормальний і реальний шлях. А то у вас все якось складно: двічі вступати майже на одне й те саме, двічі платити майже за одне й те саме, два дипломи магістра за схожою спеціальністю (що не має сенсу взагалі). Тож подумайте :wink:
3 Вподобання

Дякую за таку розгорнуту відповідь! Так, в мене й самої багато сумнівів щодо таких складних планів, тому й звернулася по допомогу до цього форуму, щоб почути відповідь саме як вашу. Складність у тому, що одразу після отримання бакалавра вступити закордон навряд чи вийде, для обраного мною внз вже скоріш за все запізно (зараз оцінюю ситуацію). Тому хотілося б для «підстраховки» вступити в Україні, щоб у крайньому випадку геть без диплому магістра не залишитися.
Щодо двох дипломів з одної галузі - я отримую бакалаврський диплом спеціаліста в IT-сфері в якості розробника програмного забезпечення, магістра в Україні можу отримати з такою ж спеціальністю, а іноземний ВНЗ пропонує програму, що також пов‘язана з IT, але ближче до менеджменту і бізнесу. Тому хоча це й напрямки, що багато в чому перетинаються, вони все ж таки різні. Кожний мені цікавий, і буде корисним для майбутньої кар‘єри, але я розумію, що на двох стільцях всидіти важко, і скоріш за все доведеться обирати.

Ну і ще треба поспілкуватися зі спеціалістами саме з ІТ-сфери, почути їх думку. Якщо тут таких немає, буду шукати в інших місцях.

1 Вподобання