Питання про навчання та викладання декількох предметів

Вітаю! Зараз навчаюсь у дев’ятому класі, і в цьому році я дуже серйозно замислилася про професію вчителя. Жадаю викладати зарубіжну літературу й всесвітню історію. Мені потрібно мати дві освіти, в області літератури та історії, чи можна отримати одну освіту, а по іншому предмету пройти якісь курси? З якою освітою можна працювати вчителем зарубіжної літератури?

Привіт, Марино! Дуже тішить, що сучасна молодь “серйозно замислилася про професію вчителя”. До речі, Закон “Про освіту” чітко визначає можливість залучати до викладання у школі людину, яка має фахову освіту, але не має педагогічної (Стаття 58). Умови прийняття на педагогічну посаду працівника без педагогічної освіти ще детально не прописані. Оскільки попереду у тебе ще 3 роки, продовжуй вивчати, захоплюватися і зарубіжною літературою, і історією. Раджу отримати одну освіту - педагогічну. Будеш мати право викладати два предмети. Пройдеш курси, атестацію…
Зараз необхідно мати дві освіти. Таких спеціалістів готують педагогічні ВНЗ : філологічні факультети, відповідно історичні факультети. Такі факультети є й у не педагогічних ВНЗ. Я не зустрічала факультети, які б готували спеціалістів з обох предметів. Час іде, все змінюється. Зичу тобі здійснення мрій, успіху, щасливої долі !

1 Вподобання

Доброго дня! Дуже дякую за Вашу відповідь. І дякую за побажання. Вам теж успіху у житті та щасливої долі!