Чи зберігається категорія, звання при переході на іншу посаду

Добрий день. Допоможіть, будь ласка, вирішити таку ситуацію. Працювала в школі вчителем української мови і літератури, отримала вищу категорію і звання “методист”, але при реорганізації закладу мене перевели в іншу школу -ліцей на посаду асистента вчителя і оплачують по 10 тарифному розряду. Мені пояснили, що ця посада асистента вчителя не передбачає ні звань, ні категорій. Тому треба пройти атестацію і оплачуватимуть по 12 розряду. Чи правильно це?

Дійсно, при переході на іншу посаду, яка не передбачає присвоєння кваліфікаційних категорій, присвоєна раніше категорія не зберігається. Разом з тим, враховуючи ваш високий професійний рівень на попередній посаді, керівник закладу освіти мав це врахувати і встановити вам найвищий тарифний розряд, можливий на цій посаді, - 12.


Дякую. Керівник закладу не заперечувала, а в області не дозволили. Сумно…

А вона і не мала питати в області. Хочете думку вище області? Подайте запит в МОН через сайт,доступ до правди’’. Отримаєте позитивну для себе відповідь. Думаю, відповідь МОН буде вагомішим аргументом для директора, ніж думка з області.

Добре. Так і зроблю. Дякую.