Заповнення журналу НУШ

Підкажіть, будь ласка, чи потрібно щось писати на лівій сторінці класного журналу крім дат (згідно НУШ, 3 клас)? Маю на увазі виділяти окремі колонки “зошит”, “тема” і т.д. Бо, опираючись на роз’яснення МОН наказ від 02.09.2020 номер 1096, писати нічого не потрібно, але вже другий рік поспіль є певні недорозуміння з колегами стосовно цієї теми.
Завчасно щиро вдячна за відповідь :slightly_smiling_face:

Нічого писати не потрібно. Зовсім. Інструкція 2015 року відмінена. Графа ,зошит’’ відмінена давно. Дати, пропуски і все.

1 Вподобання

Щиро дякую Вам за відповідь!:slightly_smiling_face:

І можна ще таке питання з цього приводу: нам дали таку рекомендацію і хочемо дізнатися чи можна на педраді утвердити і протоколом педради у школі затвердити те, що потрібно прописувати вчителям НУШ колонки “Зошит”, “Тема”, “Діалог”, “Аудіювання” (на лівій сторінці журналу) і у разі перевірки, якщо будуть питання з цього приводу, опиратися саме на протокол педради?

А що ці колонки в умовах формувального і підсумкового рівневого оцінювання Вам у 3-му класі дадуть?

Не розумію, а для чого собі ускладнювати життя?
Якщо ви вже це робили, то просто перестаньте і не робіть більше.

Окрім того, журнал може перевірятися зовні лише при інституційному аудиті.

Запис ,зошит’’ офіційно знято ще в 2016 році. Цікаво, що читають ваші колеги?Щодо перевірки зошитів вчителем початкових класів. Бюджетна бухгалтерія, № 48, Грудень, 2016 | Factor

Дякую вам за посилання.:slightly_smiling_face: Я, звичайно, вже була ознайомлена з даною інформацією. Наразі я просто не розумію тільки як правильно діяти в ситуації, якщо прийметься рішення педрадою і буде затверджене протоколом стосовно того, щоб вказувати всі ці колонки, які були раніше. В такому разі вони у мене в журналі також повинні будуть бути в обов’язковому порядку?

Дивіться…цих колонок не має бути ще з однієї причини: в початкових класах відсутнє бальне оцінювання, будь -яке поточне, семестрове, тематичне. Тому ці записи виглядають, вибачте, як ідіотизм. З таким самим успіхом в колонках зліва можна написати ЛІТАК, НЕБО, …і затвердити рішенням педради. Рішення педради просто безглузде. Варто наголосити адміністрації на неприпустимість даного рішення, оскільки воно є алогічним, непотрібним і таким, що суперечить методичним рекомендаціям оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів, наказ #813. Це при перевірці обов’язково зауважить аудит. Педрада може приймати рішення. Але такі, що мають законодавче підґрунтя, а не те, що прилетить в чиюсь голову.

1 Вподобання