Позачергова атестація на присвоєння звання

Атестація в 2021р. В 2022 бажаю звання “старший вчитель”. Як правильно оформити?

Треба до 10 жовтня подання керівника чи педради до атестаційної комісії і можна атестуватися. Лише одного вашого бажання недостатньо.

Якщо атестувалась у 2021 році успішно, то на присвоєння звання “старший вчитель” у 2022 році - це знов атестація: опис досвіду, відкриті уроки, заходи, чи ні? Дякую.

Про спосіб роботи для присвоєння звання рішення приймає АК

Тобто. Як я розумію, якщо весною 2021 року атестувалась на підтвердження вищої категорії, то до 10 жовтня 2021 року директор закладу може подати на присвоєння звання Старший вчитель? Це не треба ще рік чекати? Мене це питання цікавить, бо сама в такій ситуації

Ви правильно зрозуміли

Якщо атестаційна комісія І рівня у 2021 р. відмовила у присвоєнні звання “Старший вчитель”, мотивуючи тим, що у минулому навчальному році проведена атестація на підтвердження вищої категорії (у званні відмовлено було), чи можу подати апеляцію на це рішення до комісії вищого рівня і в якій формі?

Мотивація нікчемна, бо чинне Типове положення про атестацію не передбачає дотримання якихось термінів для позачергової атестації з метою присвоєння звання. П.1.9. цього положення передбачає дотримання дворічного терміну для позачергової атестації лише з метою присвоєння наступної кваліфікаційної категорії.
Але нічого оскаржити ви не можете, як і вимагати чи навіть писати заяву на присвоєння звання, бо положенням написання заяв з метою присвоєння звання не передбачено. Шляхи присвоєння звання - це подання директора або педради до 10 жовтня. Маю на увазі подання на присвоєння звання, яке може бути подано зазначеними суб’єктами, до атестаційної комісії.

Доброго дня! Викладаю в школі 5 років(після коледжу) паралельно отримала вищу освіту Магістр, після отримання диплому підвищили на 11 категорію (03.2021р.)
Коли я можу пройти позачергову атестацію?

Можна вже. За п.4.8 Типового положення про атестацію можна навіть відразу на І категорію.

1 Вподобання

Дякую за відповідь.
Буду вдячна ще за документи, які б підтвердили моє право, що можу вже проходити атестацію і на 1 категорію.

Бо мене повідомили, що так як у 2021 році мені підняли розряд (на 11) то в цьому ж році ще один не можна

Вас проатестують у 2022 році навесні, якщо проатестують. Тобто ви маєте право на атестацію з підвищенням кваліфікаційної категорії і, відповідно, підвищення оплати праці.

Я ще маю право написати заяву на підвищення в цьому місяці? Щоб проатестуватись навесні ?

До 10 жовтня. Чому всі питають після цієї дати?..
Але! Якщо у вас стаж 5 років, то вас мали обов’язково внести в списки на чергову атестацію. Чому цього не зробили і з вимогою виправлення цього недоліку, зверніться до голови атестаційної комісії.

Доброго ранку! Я маю 2категорію,цього року атестуюся на 1 категорію .Чи можу я також паралельно отримати звання старший вчитель?