Наявність підручників в школі?

У нашому класі дітей більше норми, не вистачає підручників. Через брак кількох комплектів сказали, не видадуть нікому і всі діти будуть вдома займатися по книжці в інтернеті. Або запропонували, щоб батьки самі придбали за свій рахунок. Купувати за рахунок батьків не будемо, як бути? Як отримати підручники в паперовому вигляді? Або як домогтися, щоб підручники, яких бракує, з’явилися без участі батьків?

Звернутися до засновника закладу освіти.

Зверталися неодноразово, книг немає. Що робити? Може це по Харкову нормально, коли батьки докуповують? Хочу зрозуміти.

А як саме Ви звертались? Усно чи письмово? Зверніться письмово з пропозицією знайти “лишні” підручники в інших школах. Засновник все одно один. Зазвичай так роблять, коли передають підручники з одного закладу в інший у тимчасове використання. Крім того, можете зробити опитування батьків. Можливо, хтось не потребує друкованого підручника (в мене син ще років 10 тому користувіався електронними версіями), і тоді можна роздати друковані тим, хто має в цьому потребу.

Зверталися поки тільки усно. Нам відповіли, що в інших школах зайвих немає. Почекаємо тиждень і, якщо книг не буде, будемо звертатися письмово до директора. Я хотіла дізнатися, якщо підручників все одно не буде, куди далі звертатися?

Письмово треба звертатись не до директора, а до відділу (чи управління що там у вас) освіти.

Мабуть доведеться. Дякую.

Є безліч сайтів онлайн підручників. Зараз надворі 21 століття - епоха цифрових технологій. Через війну у нашій школі також бракує підручників, тому діти навчаються на офіційному сайті, де всі нові підручники є як у форматі онлайн, так і доступні для завантаження. Найкращий і найзручніший сайт підручників - це підручник.укр.