Обучение на бюджете

Если человек учится на бюджете (последний курс) в училище и поступил на бюджет в университет, то можно ли как-то не подать оригиналы в университет, ведь эти документы еще лежат в училище?
Иными словами, как можно сделать так, чтоб и в университете приняли в студенты и в училище доучиться? Может забрать из училища оригиналы тогда?

Як Ви можете подати документи на бюджет, якщо прийом оригіналів на бюджет вже давно закінчився?

Вчитись одночасно на двох бюджетах не можна. Треба або спершу довчитись в училищі а тоді вступати в університет на бюджет, або в училищі переводитись на контракт. І ще в одному з місць навчання має бути на заочній, а в іншому на денній формі. Оригінали мають знаходитись там, де Ви навчаєтесь на бюджеті. На контракт подаються копії з довідкою із закладу, де вони знаходяться, що вони в них.

Я знаю, что на двух местах бюджета нельзя учиться одновременно, но в моем случае первое место бюджета училище, а не институт какой-то. На училище вроде это не распространяется, ведь так?

це не має значення: училище, коледж чи універ. Просто на вас одночасно не може двічі платити держава в одному році. Те що це училище не впливає на можливість подальшого вступу на інші рівні на бюджет, і нічого компенсувати не потрібно. Але треба спершу завершити навчання на одному бюджеті, а з наступного року продовжувати на бюджеті подальшу освіту.

Если вы доучиваетесь в училище в этом году, и после его окончания собираетесь поступать - то для регистрации во вступительной компании (июнь-июль) вам оригиналы документов не нужны. А ко времени зачисления в вуз (август) вы уже завершите учебу в училище и оригиналы будут уже у вас на руках.