Категорія при переході на іншу посаду

Доброго дня. Маю освіту вчитель математики і фізики. Працювала на посаді вчителя фізики і маю першу категорію. Переходжу на посаду вчителя інформатики, маю курси підвищення з інформатики. Чи залишається мені перша категорія? Дякую

Звичайно. До наступної чергової атестації.

Доброго дня! Я в 2021році проатестувалася як заступник з виховної роботи та вчитель хімії на І категорію. З 1 вересня мене перевели із заступника на пів ставки педагога-організатора, у зв’язку з тим, що в закладі мало учнів і заступників скоротили. Курсів підвищення кваліфікації педагога - організатора у мене немає (є тільки курси заступника з виховної роботи). Як правильно мають нараховувати мені зарплату? Як спеціалісту чи по І категорії?

Як спеціалісту. Якщо у вас є години, то ви окремо атестуєтеся як вчитель, і окремо як педагог- організатор. Якби ви перейшли з посади вчителя, а не заступника ( заступнику не присвоюють кваліфікаційних категорій), то категорія збереглася б до наступної атестації.

Дякую за відповідь!Колега запитує, якщо вчитель трудового навчання проатестований на ІІ категорію викладає фізкультуру (курсів підвищення кваліфікації з фізкультури не має). Яка тут оплата праці?

Я ще читала природознавство в минулому році, а в цьому немає годин. Чи можуть мене з посади вчителя природознавства перевести на посаду педагога-організатора? Тоді оплата праці збережеться як спеціалісту І категорії? Курсів педагога-організатора не маю. Буду вдячна за пояснення!

Ні, бо основною вашою роботою за наказом могла бути лише робота заступника.

Велике дякую за пояснення та швидку відповідь.