Відмова від бюджетного місця на магістратурі для повторного вступу у другу сессію

Підскажіть, будь ласка, я вступила на бюджет до магістратури на спеціальність, яка мені не подобається. Чи можу я під час другої хвилі вступу до магістратури спробувати ще раз вступити на спеціальність з вакантними бюджетними місцями? А від свого бюджетного місця відмовитись зарозрахунком на те, щоб отримати бюджетне місце там.

С разными специальностями может быть по разному…
Но если вы попали уже в приказ о зачислении, уже не можно будет “отказаться от бюджетного места” - надо будет “отчисляться с учебы”. Это уже совсем другая процедура.
Но, в любом случае, если вы уже подали документы на бюджетное место где-то - вы уже выбыли из “игры” в этом году в других местах

1 Вподобання

Просто розкажіть (дуже цікавить) як можна в магістратуру вступити на спеціальність яка не подобається? Це ж не бакалаврат, що дитина після школи обирає, а потім вирішує, що не її. Ви при вступі здавали фаховий іспит, тобто вже знали цю спеціальність, обдумано на неї йшли. Чи я чогось не розумію, і Вас зв’язали та примусили насильно до фахового іспиту готуватись, а потім йти його здавати. Тим більше в магістратуру немає широкого конкурсу (лише на одну спеціальність є - “право”), тож відносиш документи сам, а не держава надає місце.

2 Вподобання