2021р Скасування бюджетної (фіксованої) заяви на основі диплому молодшого спеціаліста після обробки закладом освіти

Доброго дня!

А чи втратиться спроба при поданні заяви у особистому кабінеті на основі диплому МС, якщо вона вже оброблена закладом освіти?.. (у даному випадку я маю на увазі фіксовану, бо їх і так обмаль - усього до 5-ти включно)
Коли я хочу скасувати її, стандартний пункт меню “Скасувати” затінений і доступний лише той, що із втратою пріоритету (хоча кабінет-то МС-ний :sweat_smile:)…

Це недолік онлайн-кабінету (вони, начебто дубльовані до якоїсь міри), чи дійсно місце заяви втратиться (бо класичного пріоритету у молодших спеціалістів немає)?
P.S. І, якщо недолік, то який саме - візуальний, чи зі втратою місця / кількості заяв?

Да. Если заявка принята вузом - при отмене приоритет сгорит

Вы читали инструкцию на сайте? :slight_smile:

Так класичного пріоритету немає ж у молодших спеціалістів… Я запитував саме про спробу.

UPD: Інструкцію, ту що pdf кількадесяткосторінковий відкрив на 19-й сторінці, там сказано:

Зверніть увагу! «Втрата спроби» актуальна лише для заяв з пріоритетом. Якщо заяву
вже розглянуто закладом освіти – пріоритет втрачається. Подати заяву з використаним
пріоритетом повторно неможливо!

Проте хочу ще раз впевнитися та доуточнити із тим розкладом, що заява вже розглянута і я на основі диплому МС вступаю (пріоритету немає). По-моєму, не дуже переконливо зазначено про мій випадок.
Все ж таки, дуже відповідальний момент ці онлайн-кабінети; не хочеться втрачати кількість заяв через те, що десь щось неоднозначно написано… Бо тоді вже (у моєму випадку) краще, мабуть, залишити її буде як є.

P.S. Та і на форумі нехай тема лишиться - краще індексуватися буде в Інтернеті (впевнений, що у когось та й трапиться подібна штуковина і хтось захоче доуточнити, як я :smiley:).

Що конкретно ви мали на увазі під словом

Да…

?

Ваш случай - достаточно редкий, по сравнению с подачей на бакалаврат на основе ПЗСО. Поэтому могут быть особенности. Ну и инструкцию писали для миллионов заявок, а про несколько тысяч - забыли написать - никто не спрашивал. )
Спросите их теперь - вы. Пошлите запрос в службу поддержки, как описано в инструкции - там разберутся и ответят. Или поправят инструкцию. Например, исправят на “Якщо заяву вже розглянуто закладом освіти – одна с п’яти спроб втрачається”. Или для таких заявок включат кнопку :wink: Но надо таки спросить.

Но, боюсь, принцип будет тот же - аннулирование (не отмена) заявки, принятой вузом - минус одна попытка.
Согласно Условий приема, вы не можете подать больше 5 заявок. А эту - вы уже подали. Аннулирование (не отмена) факт подачи и участия заявки в рассмотрении уже не отменит.

1 Вподобання

О, тепер ясніше стало :blush:. Отож, буду уточнювати у офіційному порядку (бо від цього можуть залежати і подальші заяви мої).
Постараюся і сюди написати потім.

Дякую щиро за ваш час та допомогу.

Зателефонував на гарячу лінію - місце фіксованої заяви втратиться у випадку скасування щойно вона була розглянута закладом освіти, навіть якщо заява на основі МС.

Виходить, словом “пріоритет” неявно у деяких моментах може називатися і власне місце заяви, навіть якщо класичним пріоритетом заява не володіє.
От така от штуковина :slightly_smiling_face:. Думайте, перед тим як щось подавати/робити, і, тим паче, відміняти.

Все правильно.
Кроме инструкции (которую половина так и не прочитала) надо руководствоваться и основным документом вступительной компании - Условиями приема. Их не читал практически никто! :wink:

UPD: Ще до дзвінка на гарячу лінію писав лист на електронну пошту. На здивування, сказали, що якщо заява на основі диплома молодшого спеціаліста, то хоч і “пішло” опрацювання, можна скасовувати без втрати пріоритету (бо його, власне, й немає) і, відповідно, без втрати місця. Отож, у кабінеті МС обидві кнопки “Скасувати” мають працювати ідентично…

Ух, хтось спробуйте, скажіть, як воно…