Рейтинговий список не доступний повністю

Зіткнувся з проблемою: що на смартфоні, що на комп’ютері проглянути рейтинговий список система не дає: спершу відкриває першу десятку заяв, під нею натискаєте “Завантажити ще…”, доповнюється ще другим десятком заяв, далі ще третім десятком. А потім нараз весь рейтинговий список зникає. Повторні проби іншого результату не дають.
Кому вигідно, щоби Ви не могли проглянути весь рейтинговий список? Відомій корупційній команді, що давно добивається скасування ЗНО.

Якщо мова йде про https://vstup.osvita.ua/, то все там працює коректно. Скористайтеся https://vstup.edbo.gov.ua/offers/ або інформацією на сайтах ЗВО.

Можливо, то були якісь тимчасові технічні проблеми?

"Дуже важко шукати чорну кішку у темній кімнаті, особливо, коли її там немає». Але люди не полишають знайти… чи то “відому команду”, чи то кішку :rofl:

3 Вподобання

все мы ищем способ обвинить кого то в своих возможных неудачах. кто то явно, кто то скрытно, но так или иначе - все мы. психология…

До речі, про “чорних кішок у темній кімнаті”. Випадково натрапив на якусь аномалію в отих самих рейтингових списках.

Власне, коли ми з нашим випускником A подали першу заяву, то я звернув увагу на найближчого конкурента N (наступного у списку). Його конкурсний бал був сформований, зокрема, за результатом ЗНО з математики (177 балів).

Яким же було моє здивування, коли через день абітурієнт N перемістився на перше місце списку, а його результат ЗНО з математики став… 197.

Перше, про що я подумав, - була помилка, і її виправили. Проте не все так просто. Цей вступник N подав 5 бюджетних заяв: дві у наш виш і ще три в інші ЗВО (в трьох різних містах). Так ось… У двох списках нашого ЧНУ абітурієнт N має бал ЗНО з математики 197, у трьох інших списках - ті ж 177, які були на самому початку. Якщо мала місце помилка, то скрізь повинно фігурувати 197.

Можливо, я чогось не розумію: що могло спонукати приймальну комісію нашого ЗВО внести такі зміни?

2 Вподобання

Ничего себе ошибочка. Даже не обращала внимание, может у нас в списках тоже такое есть. А может, стоит позвонить в ВУЗ (анонимно) и поинтересоваться, как так вышло?

Я подумала, может у абитуриента 2 сертификата ЗНО (разных лет, например). И он не то прикрепил, какое хотел. В интересующих ВУЗах попросил исправить. Или какие еще могут быть причины, не понимаю

Так, я думав про два сертифікати, але схиляюся до версії, що це не воно.

1 Вподобання

Може бути варіант, що додали бали за Олімпіаду навчального закладу. Там є таке в Умовах прийому, що на спеціальності, яким надається підтримка держави, можуть додавати до 20 балів до одного з сертифікатів ЗНО за цю Олімпіаду. Але лише в одному навчальному закладі і на спеціальності, які підтримує держава. Якщо це так, то все цілком законно. Я знаю такі випадки з фізикою.

2 Вподобання

Дякую! І така думка у мене була. :slightly_smiling_face:

1 Вподобання

Покажите этот рейтинг! Интересно посмотреть :slight_smile:

Viktoriia1 дала цілком логічне пояснення, тому, вочевидь, все стає на свої місця. :slightly_smiling_face:

Теоретично на сайті ЗВО, який проводив таку олімпіаду публікуються списки переможців з балами. Тому можна спробувати пересвідчитись у правильності версії.

Вже перевірив. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Учасники, які в другому турі набрали не менше 90 балів, отримали право на нарахування додаткових балів до результату ЗНО з математики.

Абітурієнт N отримав 100 балів у другому турі. Все зійшлося.

І тут кішку не знайшли :scream_cat:

1 Вподобання

І чудово, що тієї кішки там нема.

2 Вподобання

Шок! …:flushed:
Значит это правда, что университеты могут подтасовывать балы! Я как-то поднимала эту тему месяца полтора назад. Тоже дошёл слух, что в университете, куда мы подали черыре заявки, занимаются такими “делишками”… :pensive:

Ні, ми ж з’ясували, що це додали бали за університетську олімпіаду. Все чесно. :slightly_smiling_face: