Щеплення для вчителів

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, мені на роботі сказали,що не допустять мене до роботи з дітьми з освітніми проблеми, якщо не зроблю щеплення від covid-19. Чи є це законно?

Поки що ні, але до кінця літа може з’явитися документ, який узаконить таку вимогу. Ви ж слідкуєте за повідомленнями в ЗМІ.

2 Вподобання

Це протизаконно, тому ігнор. Принаймні станом на зараз.

2 Вподобання

Дякую за відповіді. Тільки побачила помилки у написанні (Т9),я мала на увазі дітей з особливими потребами. Так я слідкую за новинами, але на роботі просять пояснювальні і перегляд навантаження.

Ну, от… Ще трохи і…

1 Вподобання

Вот таким документом меня сегодня встретила администрация на работе в первый день после отпуска

Нічого дивного. Ось, власне, зміни:

А что делать, если у меня аллергия на лекарственные препараты в виде отека Квинке и бронхоспазма? Я всегда ношу с собой Преднизолон, который мне вводят внутривенно в экстренных случаях. Семейный доктор против моей вакцинации и дал справку по этому поводу. Не хотелось бы лишиться работы, имея 26 лет педагогического стажа. Я понимаю, что пока попадаю в эти 20% возможных непривитых, а если обязуют 100% коллектив прививаться.


Пункты 7.3.1 и 7.3.2

Начальник відділу освіти нашої громади, сказала директорам про те, що якщо у педагогічному колективі не буде вакциновано 80 % вчителів, то школа перейде на дистанційне навчання. А заробітна плата в такому випадку буде виплачуватися в розмірі 2/3 від ставки. Напишіть, будь ласка, чи є прийнятий закон про цю виплату і чи це не суперечить Конституції України.

Станом на сьогодні це звичайна самодіяльність на місцевому рівні. Хочуть вислужитися високими показниками перед мером/главою РДА/ОДА/ МОНом (потрібне підкреслити).
Можете показати показники вакцинації в освіті в розрізі областей. https://glavcom.ua/pub/pdf/49/4935/2_infodovidka.pdf
У деяких областях лише 7% і нічого страшного.

P.S. Якщо що, то я, дружина та старший син-студент вже вакцинувалися.

P.S.S. а це про минулорічне свавілля місцевих освітніх очільників під час карантину Омбудсмен: педагоги мають право на повноцінну зарплату – Освіта.UA