Така вимога правомірна, адже старший учитель поширює свій педагогічний досвід.
У минулому році атестувалася на педагогічну категорію ,спеціаліст вищої категорії". Присвоїти. У цьому році взяла участь у фестивалі педагогічних інновацій Дніпропетровщини EDU_FEST DNIPRO -2020. Стала переможцем ІІІ ступеню, нагороджена дипломом. Розробка стосується інноваційного впровадження власного педагогічного досвіду роботи з дітьми, щодо методики написання віршів. Мої учні, з якими я працюю, беруть участь у конкурсах та отримують за свої вірші 2 та 3 місця на районному рівні. Їхні твори друкують у збірках. Мене нагородили подякою від місцевої газети за роботу з дітьми. За цю роботу можна присвоїти звання “старший учитель”?
Це все чудово, але ще раз повторюсь вимога щодо поширення досвіду правомірна. Вам можуть сказати: “У Вас такі чудові наробки, поділіться, будь ласка, досвідом з колегами”. А от форму можете запропонувати ви.
Доброго дня! Створила окрему тему, але у цій гілці, напевно, відповідь зможу отримати швидше). Цього 2020-2021 н. року атестуюся чергово. Попередня атестація була у 2014, присвоєно вищу категорію. Чергову атестацію 2019 року перенесла на 2021 у зв’язку з навчанням в аспірантурі. Захист дисертації у листопаді цього року. Науково-методична розробка апробована в трьох закладах післядипломної освіти та в одному закладі вищої освіти, що підверджують наявні довідки з цих закладів про впровадження. Протягом міжатестаційного періоду майже щороку призери у міському конкурсі МАН, щодо вищих етапів,- тільки три року тому друге місце на обласній олімпіаді. Щодо поширення досвіду: майстер-клас для заступників з виховної роботи у 2017 та відкритий урок у 2019. Свою апробовану науково-методичну розробку подала на обласну виставку 2020. На цьому усе, адже у зв’язку з навчанням, відверто кажучи, на більше не мала часу. Чи можу претендувати на звання “учитель-методист”, не маючи звання “старший вчитель” згідно пункту 5.2. положення? Адміністрація відмовляє мотивуючи послідовністю, бо атестація чергова, та тим, що низька активність у роботі міського методичного об’єднання. Чи правомірні їх дії?Дякую наперед за відповідь
Немає вимоги щодо послідовного присвоєння звань. Послідовно присвоюється категорії і то, за певних умов, можна перестрибувати. В принципі, довідок про впровадження мало б вистачити, якщо це дійсно довідки про впровадження, а не відзиви на автореферат. Краще б було мати довідку вашого регіонального ІППО, але, може, і цих вистачить.
Довідка регіонального ІППО у тому числі є. Але у мене виникає інше питання: заява на присвоєння звань не пишеться, і на чергову атестацію не пишеться, має подання подати керівник або педрада. Очевидно, що подання не буде. Завтра уже 10 число. Порадьте мої подальші дії, будь ласка. Дякую наперед
Подавайте власну заяву. Ніхто не може заборонити звертатися з заявами до будь-яких органів та комісій, аргументуйте це тим шо відповідаєте відповідно до Положення про атестацію вимогам, які висуваються для присвоєння звання учитель-методист.
подати заяву в атестаційну комісію чи керівнику з проханням внести подання?
Подайте дві…
Велике дякую за відповіді)
знаю що непередбачено . але існує ж закон про кількість учнів в класі!!
Доброго дня. Заступник директора з НВР має педагогічне навантаження як вчитель іноземної мови в початкових класах. Цього року атестується як вчитель на відповідність вищій категорії та присвоєння звання “старший вчитель”. З 21.02. переходить до іншогої школи на посаду заступника директора з НВР та буде мати години інформатики в початковій школі. Чи можна продовжити атестацію в новій школі? Чи потрібно переносити на 1 рік зі збреженням кваліф. кат.?
Продовжити не можна. Протягом двох років за вами зберігається категорія. А в 2024 році ви повинні пройти чергову атестацію.
Вашу атестацію можна завершити в новому закладі. Чинне положення про атестацію не містить вимоги перенесення атестації на рік як вимогу. Якщо і у вас, і у нового закладу є бажання і можливість атестувати вас в поточному навчальному році, то це не заборонено, а отже - дозволено. Окрім того, при переході в інший заклад чи на іншу посаду категорія зберігається не два роки, а до наступної чергової атестації.
Чи потрібно подавати заяву для проходження чергової атестації на підвищення категорії?
Ні. АК вносить в список на атестацію і все.
Ви написали, що на підвищення категорії вчитель не пише заяву. Але у Положенні п.3.1 сказано, що працівники мають право подати заяву. Поясніть , будь ласка , якщо заяву не писав, Подання не було, але протягом атестації, вчитель довела, що має вагомі результати у роботі. Члени комісії можуть порушити клопотання перед комісією ІІ рівня про присвоєння вищої категорії?
Зверніть увагу, коли працівник подає заяву. При звичайній черговій атестації заява не пишеться. Не знаю, хто вам таке дурне сказав, що її писати треба. Звичайно, якщо ви відповідаєте критеріям спеціаліста вищої категорії, прописаних в типовому положенні, то , якщо комісія не ідіоти, а директор не самодур, то вони мають подати клопотання про присвоєння вищої категорії, прописавши це в атестаційному листі і відповідно проголосувавши на засіданні.
Навіть, якщо комісія проголосує за підтвердження першої, ви можете подати апеляцію на рішення комісії І рівня в десятиденний термін з дня засідання комісії до АК ІІ рівня, прописавши в апеляції свої аргументи.
Дякую за відповідь. Я ставила питання як член комісії. Комісія ІІ рівня посилається на те, чому до 10 жовтня не було подання. Але я як член комісії ставлю питання :чому я не мала права внести пропозицію, щодо встановлення вищої категорії вчителю за результативну працю ? Кажуть, що я порушила Положення про атестацію.