Чи можна буде у 2023 році частково подати сертифікати ЗНО 2021року, а частково НМТ 2023 року?

При вступі у 2023 році, хочу частково подати сертифікати з оцінками ЗНО 21 року, а частково - з НМТ 23 року.
У правилах є якісь пункт про різницю 15 балів, але він не зрозуміло написаний.
Як можна поєднати сертифікати і ЗНО 21 року, і НМТ 23 року? (Щоб частина предметів подана була 21 року, а частина - 23 року)

Правил вступу 2023 року ще немає і нез’являться щонайменше до лютого. Зараз нічого по суті нічого невідомо.

2 Вподобання

Проєкт прийому на навчання у 2023 році сьогодні опубліковано на сайті МОН і зараз триватиме громадське обговорення - тож вже можна ознайомитися і так, готуватися до вступу - основні положення відомі і оприлюднені.
https://mon.gov.ua/ua/news/mon-proponuye-do-gromadskogo-obgovorennya-proyekt-poryadku-prijomu-na-navchannya-dlya-zdobuttya-vishoyi-osviti-v-2023-roci

2 Вподобання

Ну тут не зовсім поєднання - скоріш можлива заміна деяких предметів НМТ на минулорічні ЗНО. Тобто, якщо ви хочете якось поєднати результати, то треба складати НМТ 2023 (весь блок з 4-х предметів), а потім зможете замінити деякі з цих предметів на результати ЗНО 2021 з тих самих предметів (якщо різниця між ними не більше 15 балів).

Тобто якщо НМТ на 15 балів гірше, ніж зно, то я собі погіршує становище здачею НМТ?
Не розумію цю систему у 15 балів

Можливі лише 2 варіанти вступу:

  1. За результатами ЗНО 2020-2021.
  2. За результатами НМТ.

Я ж не знаю, які у вас там предмети ЗНО і на яку спеціальність хочете вступати.
Якщо предмети відповідні до тих, що були для вступу у рік вашого ЗНО, то можете взагалі не складати НМТ і вступати по варіанту 1.
Якщо хочете покращити результати, можна скласти НМТ і тоді буде вступ по варіанту 2 (але в тому НМТ можна замінити результат, якщо різниця не перевищує 15 балів).
Якщо НМТ буде кращим, можна нічого не міняти на ЗНО. Якщо ЗНО краще і предмети підходять, можна навіть склавши НМТ, не використовувати його. Можна деякі предмети покращити в НМТ (але якщо є ЗНО саме з цих предметів - іншими предметами замінювати не можна).
Ну і про 15 балів - не можна замінювати, якщо різниця більша. І не можна скласти наприклад 2 предмети НМТ і додати до них предмети ЗНО. Тому що, повторюсь, вступ або за ЗНО, або за НМТ. І на НМТ треба складати всі предмети (а потім можливо замінити, наприклад математику НМТ 160 балів на математику ЗНО 170 балів).

1 Вподобання

А з математики 160 ЗНО на математику 180 НМТ - не можна? Наприклад

Нє, ну от чесно, прочитала ваше запитання і виникає зустрічне питання: ви УВАЖНО ЧИТАЛИ??? мої попередні повідомлення??? Можу порадити перечитати ще раз :wink: і ознайомитися з документом МОН за посиланням вище.
Я вже все написала про всі варіанти і про те, що можна і що не можна! Вивчайте, уважно читайте, думайте… мені нема чого додати :woman_facepalming:

Так, я і раніше прочитав уважно, хотів уточнити, чи правильно зрозумів, чого так реагувати? Тепер зрозуміло.
Хорошого вам вечора)

цьогоріч модна було обирати. наприклад: додано 2 сертифікати: НМТ 2022 і ЗНО 2020. у мене була можливість обрати математику, або українську мову, або історію з будь-якого сертифікату. тобто частково обирата з обох. в осоьистому кабінеті вступника така можливість була.

А де я писала, що так не можна?..
Я писала, що:

Це означає, що не можна, наприклад, на НМТ скласти лише укрмову і математику, а інші предмети взагалі не писати (причому витратити весь час лише на два предмети), а потім інші предмети взяти і додати із ЗНО. Ось так поєднувати не можна. А якщо є всі НМТ і такі ж ЗНО, то обирайте, ніхто ж не заперечує :wink:.
Про це було теж написано:

Начебто все так, як і ви кажете :slightly_smiling_face:…Але все одно добре, що поділилися своїм досвідом…

1 Вподобання