Як перерахувати бали диплому бакалавра 2004 року вчителя укр. мови та литератури на сучаснI европейськI бали

Як перерахувати бали диплому бакалавра 2004 року вчителя укр. мови та литератури на сучаснI европейськI бали? В старому диплому не стоять бали, а лише години. Чи э приклад сучасного диплому та шо входить до нього. Можливо можна порIвняти предмети I автоматично взять з нього Бали?

А для чого Вам цей перерахунок балів? Якщо для вступу в магістратуру, то дивіться на сайті конкретного університету правила вступу - там в додатках публікують таблицю переведення традиційних балів у болонські. Наприклад 4 переводять у 83В. Вам самостійно нічого не треба рахувати - це за Вас порахують у приймальній комісії (здається у педагогічні магістратури поки що в паперовому вигляді подають документи, хоча може цього року щось змінилося). Зараз навіть біля предметів, де “зарах” ставлять бал. У Вас в дипломі предмети з заліками відмічені просто “зарах”, їх ніяк не можна перевести в оцінку, тож Вам воно просто не буде враховуватись у середній бал, він визначатиметься виходячи з тих предметів, де є оцінка.
Стосовно прикладу диплому, зараз у кожному вузі свій варіативний компонент і єдиного пепеліку дисциплін немає. Десь СУЛМ пишеться в додатку до диплома окремо синтаксис, морфологія, фразеологія і т.д, а в якихось вузах пишеться просто “сулм” з 1 по 4 курс. Плюс від додаткової спеціалізації залежить перелік предметів “укр.мова та редагування”, “укр. мова та іноземна мова”. Також зараз є поділ на “середня освіта:укр мова і укр.літ”, та “українська філологія”
Зайдіть на сайт будь-якого педагогічного вузу і подивіться освітню програму, там має бути перелік предметів, години і їх розподіл по семестрах. Для чистоти експерименту навіть гляньте сайт універу, який Ви закінчили, оціните, як освітня програма змінилася.

Дякую за вIдровIдь! Де можна знайти правила перерахування оцIнок у болонську систему? МIй унIВер це не робить.

ПотрIбно для зарахування деяких предметIв у шведському унIверситетI. Але в дипломI - оцIнка I години. А тут недIлI i бали. Вони не можуть зрозумiти як зараховувати. :hibiscus:

Університет український і не буде нічого перераховувати, якщо Ви до нього не вступаєте цього року.
Може Вам краще пошарудіти по емігрантських форумах? Мабуть і до Вас багато хто приїздив зі старими дипломами, і якусь процедуру визнання проходили.

В нашем не пересчитывают. У знакомой в Харьковском авиационном сделали быстро и бесплатно. Зависит от людей.