Вступ після 2 курсу коледжу в Університет по карті 1

Доброго дня! Таке питання: якщо я дитина сирота, мені зараз 20 років вступив у коледж після 9 класу у зв’язку що були проблеми з батьками і пізно пішов у школу. Вже закінчую 2 курс коледжу. Та хотів би поступити в університет по пільгах (квоті 1). Вступити після другого курсу коледжу на базі 11 класів в університет по пільгах дитина сирота. Чи це можливо? Дуже потрібно. Буду дуже вдячний за допомогу.

Для початку потрібно зрозуміти, чи Ви вже отримали атестат про повну загальну середню освіту, що є основним документом для вступу до університетів. Деякі коледжі видають його після 3 курсу, деякі після 2.
Якщо у Вас вже є такий атестат, Вам необхідно зрозуміти умови вступу 2023 року.
Міністерство освіти визначило категорії пільговиків 2023, які будуть вступати на підставі вступних іспитів або результатів НМТ:
• особи, які мають захворювання, які не дозволяють здавати НМТ;
• діти-сироти;
• діти, позбавлені батьківського піклування;
• демобілізовані після 30 листопада 2017 р;
• учасники бойових дій, які брали участь в АТО.
Також визначена категорія пільговиків, які будуть надходити на підставі співбесіди:
• чорнобильці і постраждалі при аварії на ЧАЕС;
• інваліди, які не можуть відвідувати навчальний заклад
• громадяни, які визнані інвалідами війни.
Щоб взяти участь в конкурсі на навчання за державним або регіональним замовленням, потрібно на тестуванні отримати не менше 130 балів. Для лікарських спеціальностей мінімальний бал становить 150, для вступників на правничі спеціальності – не менше 140.
На пільговиків відводиться дуже малий % пільгових місць, відповідно при вступі на підставі пільгів Ви будете змагатись за пільгове місце з іншими категоріями пільговиків, якщо такі будуть на дану пропозицію. Відповідно поступить на це пільгове місце той, у кого кращий рейтинг (бал за НМТ чи іспит).

Також додам визначення поняття дитини-сироти: “Особи із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - особи віком від 18 до 23 років, у яких у віці до 18 років померли або загинули батьки, та особи, які були віднесені до дітей, позбавлених батьківського піклування”.
Тобто до досягнення Вами віку 23 роки Ви маєте право вступати на основі того, що Ви є сиротою.

1 Вподобання