Ким може працювати магістр 035 Філологія

Скажіть будь ласка, ким може працювати магістр спеціальності 035 Філологія. Українська мова і література?

Ученым, краеведом, школьным и университетским учителем, экскурсововодом, секретарем, продавцом, официантом. Странный вопрос от бакалавра…
В общем случае, абитуриент, поступающий на специальность, уже должен иметь какие-то сформированные цели использования такого диплома через несколько лет. Если целей еще нет - лучше не поступать

1 Вподобання

Не бачу нічого дивного в даному питанні. Цікавить чи філолог маючи ступінь магістра зможе працювати в школі вчителем, оскільки багато пишуть різного, освітня програма пише, що кваліфікація - Філолог. Викладач української мови та літератури.

Если есть упоминание об учительстве, значит в учебной программе имеются предметы для аттестации выпускника на учителя.
Надо смотреть учебные планы.

Чисто теоретично - ні. Викладач - не вчитель. Для вчителя треба мати саме 014 “середня освіта”. Можна бути викладачем у коледжі. Але по факту, все залежить від того, хто прийматиме Вас на роботу.

1 Вподобання

В навчальній програмі є для закладу вищої освіти, і практика теж в закладі вищої освіти. То не знаю, чи диплом з спеціальність Філолог. Викладач української мови і літератури дозволить бути вчителем у школі.

І я так думаю, що не можна. Але погоджусь з вами що все залежить від роботодавця, оскільки викладацька діяльність в будь-якому випадку є.

Почитайте ось тут: Чи можна працювати вчителем, маючи освіту 035 « Філологія. Українська мова і література( диплом магістра)