Добрий день. В минулому році вийшов указ, що тривалість відпустки вчителя встановлюється на розсуд директора школи. Наше керівництво дало нам відпустку 24 дні. Її кінець співпав з початком декретної. Потім все-таки сказали нам писати заяви ще на 32 дні +оздоровчі.Після 126 днів лікарняних мені не змогли надати ці 32 дні, тому що у зв’язку з окупацією міста лікарняний був оплачений через рік і зі слів бухгалтерії вони не зможуть правильно порахувати і оплатити відпустку. Зараз я виходжу з відпустки по догляду за дитиною на роботу. Мені відмовили у виплаті оздоровчих. Скажіть, будь ласка, це законно?
оздоровчі дають лише до щорічної відпустки. Причому один раз. Якщо Ви їх не отримали в минулому році, то для того, щоб отримати зараз, маєте вийти з відпустки по догляду, взяти залишок щорічної, і до неї отримаєте оздоровчі
Дякую я так і зробила, але мені відмовили і дзвонили з бухгалтерії ОТГ, що мені вже не дадуть їх, бо відпустка була у минулому році
Як це у минулому, якщо Ви зараз йдете? Що за дурня? Тоді мали в минулому році дати. Ваша бухгалтерія взагалі щось нахімічила. Бо вони не мали права відмовити Вам у відпустці підразу після лікарняного. І те, коли він був оплачений, немає до цього жодного стосунку. Раджу звернутись в держпраці. Їм повернули можливість здійснювати перевірки
В минулому році дали тільки 24 дні, без оздоровчих. Коли вже сказали писати заяви, я була на лікарняному у зв’язку з вагітністю та пологами. Місто було окуповане, мені лікарняний оплатили через рік після відкриття. Сказали, що не дадуть 32 дні одразу після 126 , бо не можуть порахувати, так як беруться всі гроші за рік, якось рахують і на основі розрахунків оплачується відпустка (32 дні). Тобто, це все неправда, що вони мені сказали??
ще раз пояснюю: це брехня. Лікарняні в минулому році виплачувались і з затримкою. І це не залежить окуповане місто чи ні. По всій Україні вони оплачувались з великою затримкою, бо коштів у фонді не було. Але це не охначає, що вони не мали бути нараховані вчасно. Ви ж лікарняний відкривали? Він мав піти в електронну базу. Якщо вони посилаються на те, що у Вас не був відкритий лікарняний, бо лікарня не працювала, то вони все одно мали щось ставити вам у табелі. Що вони ставили? Прогули?
Я була під окупацією, електронний лікарняний не відкрили, бо бухгалтерія не подала квартальний звіт, була відсутня інформація про трудові відносини.Тобто нарахування можливе було тільки по паперовому, який треба було якось передати, а під окупацією це було неможливо.
Якщо вони не нараховували лікарняний, то мали нараховувати заробітну плату або проставляти в табелі “відсутня з невідомих причин”. В будь-якому випадку щось бухгалтерія мала проставляти. Період, коли працівник не працював виключається з періоду розрахунку середньої заробітної плати для визначення відпускних.
Якщо хочете отримати кошти - звертайтесь в суд.