Викладацька діяльність директора та заступника ЗЗСО

Добрий день. Підкажіть, будь ласка, чи має право директор та заступник, які працюють у ЗЗСО на ставку вести викладацьку діяльність, яку було встановлено при тарифікації в обсязі прописаному в пункті 91 Інструкції #102 про оплату праці (а саме в обсязі 12 годин у сільській місцевості з дозволу Відділу освіти) ?!

У зв‘язку з опублікуваннямПостанови КМУ від 22.11.2022 #1306 про втрату чинності Постанови КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.1993 #245, у департаменті звертають увагу на те, що керівники та їх заступники не мають права вести викладацьку діяльність під час основної роботи.

Як бути? Чи правомірні їх дії? Чи можна посеред навчального року перетарифіковувати години керівника і заступника іншим вчителям, адже зменшення навчального навантаження під час навчального року теж можна робити тільки за заявою самого працівника!

Підкажіть, будь ласка, можливо дана Постанова взагалі не має відношення до ведення викладацької діяльності керівника та заступника ЗЗСО ?

Взагалі це складне юридичне питання, на яке можна дати дві протележні за суттю аргументовані відповіді.
Є відповідь від міністерства, що можна Ведення уроків чи гуртків директором не є сумісництвом, – МОН – Освіта.UA .
Позиція департаменту про те, що не можна також має підстави бути.

1 Вподобання

Щиро дякую.
Теж вже прочитала роз’яснення МОН.

Добрий день.
Сьогодні отримали листа із суміжною темою. Може, знадобиться.