Заробітна плата жовтень 2022

Чому заробітна плата зменшилась вдвічі? З квітня 2022? Які доплати знято? Які Норм документи містять дану інформацію? Дякую

запитуйте в своєму навчальному закладі. Офіційно нічого не відміняли. Але є виплати які можуть бути або не бути в конкретного працівника (заідування кабінетом, перевірка зошитів), є надбавка за престижність, яка може коливатись від 1 до 30%. Як змінилось Ваше навантаження. Адже в квітні була тарифікація на 2021-2022 н.р, а зараз на 2022-2023 н.р. Звідки нам знати Вашу конкретну ситуацію. У Вас є дирекція, бухгалтерія. Туди і звертайтесь

1 Вподобання

У Кривому Розі вчителям взагалі не платять за перевірку зошитів. Крайніх знайти неможливо.

Для початкових класів, математики та мов ця доплата обов’язкова. Якщо не платять зараз, то сума повинна йти як заборгованість.

Чи має право вчитель перевиряти свою зарплату або доповідну у бугалтерію?

  1. Вам зобов’язані видавати розрахункові (щомісяця). Якщо не видають (зараз таким часто грішать), зверніться в бухгалтерію аби Вам дали (відмовити вони не можуть). 2. Якщо Ви сумніваєтесь, що Вам нарахована заробітна плата вірно, можете звернутись (із заявою) до дирекції. Невірне нарахування теж можливе, оскільки цим займаються люди, які можуть помилятись. Я зіткнулась, що у одному з підвідомчих закладів взагалі протягом року не нараховували індексацію (хоча кошти були, а виплата це є наразу обов’язкова, її на 2023 рік призупинили). І виявила випадково, оскільки департамент не має функцій на таку перевірку. Просто в закладі новий бухгалтер по зарплаті, яка не знала куди які виплати розставляти в структурі до бюджетного запиту.
1 Вподобання

Дякую.
Вибачаюсь за мову. Я нацменшинство в України.
Відповідь ваша не конкретна.

Задаю вопрос на русском языке: могу ли я проверять свою зарпалату в местной буггалтерии, если я сомневаюсь в том что мне неправильно плотят за проведённые уроки. В том числе входит и “доповидна” документация, которую составляет директор школы.
Надеюсь что в следующий раз кто-то мне ответит ясно и правильно.

В чому Ви вбачаєте “неконкретність”?
В бухгалтерії ВИ перевіряти нічого не можете. Це можуть робити лише органи, яким надано право перевірки: ревізори, аудитори, спеціалісти інспекції праці.
Ви бачили роздруківку з розрахунком заробітної плати? Ні, то чому не попросили дати? Так, але звірили з тарифікацією, і вважаєте, що порахована заробітна плата є невірною?
Яка “доповідна” документація? Може накази? То Вам їх мали давати на ознайомлення. Якщо не давали, то вимагайте не в бухгалтерії (в них 2-й екземпляр), а в директора.
Все це Вас не влаштовує, то просто зверніться в інспекцію з праці. Нехай переверіть.
ps: з приводу мови: а якою мовою слово “плотят”?

2 Вподобання

Дякую.
Уже ясно. Попробую у директора спросить. Хотя она очень вспылчивая и может сразу отказать.