Курси. Фахові курси ПК

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, як часто має проходити фахові курси ПК педагог, який викладає предмет не за дипломом аби йому прирівнювалася категорія відповідно до атестації по предмету з диплому.

1 Вподобання

Що у вашому розумінні фахові?
Для прикладу: якщо ви працюєте вчителем математики, то курси вчителів математики ви можете пройти раз на п’ять років. В інші роки це можуть бути курси з інкюзії, дистанційного навчання, аудиту…та будь-які інші напрямки

1 Вподобання

Добрий день. Мова йде про вчителя, який викладає не за дипломом. Тобто він вчитель хімії, а викладає англійську мову. Має вищу категорію. Пройшов фахові курси у 2014році і тому кваліфікац.категорія розповсюджується і на англ.ммову. Та виникає питання: як часто має проходити ці курси - один раз, а далі як одна з тем курсів за вибором, чи кожні п’ять років?

1 Вподобання

Кожні п’ять років, один раз на п’ять років.
А решту років він пройде з іншого предмета та різних напрямків.

Якщо він пройшов фахові курси по предмету, за яким не атестується, більше п’яти років тому, то з нього знімається оплата за цей предмет до спеціаліста. Тобто, курси пройдені з англійської 23 вересня 2014 року. Атестувався вчитель як вчитель хімії. Якщо він до 24 вересня 2019 року не пройшов курси з англійської мови, то йому з цього 24 вересня 2019 року оплата здійснюється за англійську по спеціалісту, тобто по 11 тарифному розряду. Якщо оплата здійснюється по цей день, то працівник має повернути виплачені незаконно кошти, а це так рано чи пізно буде, а також адміністрацію теж очікують великі проблеми.

Добрий день. Вкажіть , будь ласка, нормативний документ, який підтверджує цю норму. Я підтримую Вашу думку, але не можу знайти документ, яким можна оперувати, щоб довести вчителям цю істину. Дякую.

Типове положення про атестацію п.3.25 та Інструкції #102, в тій частині, де йдеться про документи про освіту