Переведення на іншу посаду

Доброго дня колеги! Потребую вашої допомоги. Я за освітою вчитель початкових класів (1 категорія). Наш заклад реформували у ліцей(без набору початкових класів.) У цьому році я випустила 4 кл, моя ставка скоротилася? Мені дали 17 годин( мистецтво+ технології). Тобто не вистачає 1 години до ставки. У мене 2 питання:

  • чи маю я право вимагати повну ставку? І чи рахуватиметься мені рік стажу за 17 годин?
  • я атестована у цьому році на 1 категорію( як вчитель початкових класів), як повинні нараховувати з/п? Потрібно атестуватися з обох предметів заново( і мистецтва і технологій)? Якщо так, то на яку категорію?

Якщо ви не писали письмової згоди на неповне тижневе навантаження, то директор зобов’язаний надати саме повне тижневе навантаження. Це порушення, яке у разі вашого звернення до відділу освіти чи обласного департаменту, а краще до обласного управління державної служби якості освіти, директор змушений буде виправити.
Якщо технології і мистецтво в початковій школі, то взагалі нічого не треба робити. Якщо у старших класах, то треба швидко пройти курси , щоб оплата здійснювалася по І категорії. Вам атестуватися до наступної чергової атестації взагалі непотрібно.

1 Вподобання

якщо ставку скорочено, то нічого працівнику не зобов’язані. Могли просто відправити за скороченням на центр зайнятості. Можна просити ще годину, але вимагати не можна. Не важливо скільки годин.Стаж буде рахуватись в будь-якому випадку повністю. Зараз немає такого, щоб рахували не повний рік. Навіть якщо прибиральниця працює на 0,5 ставки, їй нарахування проводяться повністю

Якщо не було повідомлення про істотні зміни умов праці, то вимагати можна.

теба взагалі дивитись документи. Якщо Вона була звільнена за скороченням та прийнята на нову посаду з неповною зайнятістю, то не може бути попередження про істотні зміни умов праці