Як перейти з однієї гуманітарної спеціальності на технічну

У мене виникло запитання. Наприклад я рік провчилася на бакалавраті за гуманітарною спеціальністю на бюджеті і закрила літню сесію. Потім зрозуміла, що хочу перейти на технічну.

Оскільки закрити академічну різницю практично неможливо, то я хочу перепройти ЗНО і вступити на технічну спеціальність, також на бюджетну форму. При цьому я розумію, що повинна відшкодувати університету кошти витрачені на моє навчання.

Чи зможу я вступити, забрати документи з попереднього ЗВО і поступити на бюджет на технічну спеціальність і навчатись там?

Перепоступить - не проблема. Проблема может оказаться - в возмещении старого бюджета.
Сначала вы должны оценить, сколько вы будете должны возместить за предыдущий бюджет. Сейчас эти величины достаточно туманны, да и могут временно отменить возмещение - из гуманизма :wink:
Но если все это не случится - размер возмещения даже за один пройденный семестр может вам не понравится. Оно может превысить несколько лет учебы на контракте! Государство за бюджетника платит вузу гораздо больше, чем контрактник. И может так случиться, что поступить второй раз на контракт и отучиться 4 года - окажется дешевле, чем возмещать за год обучения на бюджете.

2 Вподобання

Дякую вам за відповідь.

Для того, щоб відшкодувати державі витрачені нею кошти вам доведеться відрахуватися з гуманітарної спеціальності, взяти академдовідку і обійти ще з десяток інстанцій аби могти знову претендувати на місця за кошти держбюджету. Ну а потім просто в особистому кабінеті вибираєте, що не довчились і вступаєте. Загалом процедура дуже геморна