Санаторно курортне лікування

Чи надається відпустка на санаторно курортне лікування під час воєнного стану?

Ви вже використали основну відпустку? Якщо так, то читаємо пункт 4 статті 42 Про загальнообов'язкове дер... | від 23.09.1999 № 1105-XIV.
На додаткові відпустки обмежень не накладали. обмеження 24 дні стосується лише основної відпустки

Санаторно-курортне лікування здійснюється за рахунок днів основної відпустки. Додаткова відпустка на нього не виділяється (якщо тільки ви не інвалід).

1 Вподобання

А якщо в нас обмежили відпустку, вона становить 24 дні. Останній день відпустки в мене 26 липня. З 27.07 в простої. Чи можу я написати заяву на санаторно курортне лікування ще на 12 днів за рахунок основної ? Чи правомірно мені відмовити і не взяти заяву?
Запитую, бо відмовляють прийняти заяву, кажуть немає коштів…

Бажаю здоров’я
Ні, я ще не використала основну відпустку і не є інвалідом

так. можуть відмовити. Оскільки той закон, про який всі кричали що він “повертає відпустку вчителям”, нічого не повертає. Просто на розглід роботодавця. Якщо дійсно після того як в квітні забрали з субвенції конти стало невистачати на повну відпустку, то Вам її не нададуть. Але наразі необмежена відпустка за власний рахунок. Тож Ви можете добрати дні яких Вам не вистачає. Хоча Ви пишете, що ще не відгуляли основну відпустку, і тут же пишете, що останній день відпустки був учора. Ви що зараз в санаторії і не встигаєте повернутись?

Вчора закінчилася відпустка 24 дні (ті що поки дали). Решту, 32 дні сказали дадуть невідомо коли

правильно сказали. можуть віддати під час канікул протягом навчального року, а можуть і після завершення війни. закон не визначає

Звісно не повертає, адже вчителі звикли мовчати і здебільшого самі винні, що їм сіли на голову і ніжки звісили. А ви звикли іноді нав’язувати власну думку, що базуєьбся на невірному трактуванні правових норм. Міносвіти уже дало поясненя з даного приводу. Директор має право не надавати повну відпустку вчителю. Але це має бути пов’язано з відверненням наслідків воєнних дій, відбудовою критичної інфраструктури. Тобто обов’язково має бути обґрунтування, чому термін 56 днів скорочується. Тому в більшості шкіл країни немає юридичних підстав не повернути невідбуті ще дні. В моєму навчальному закладі повернуто 25 днів.

А що заважає власне Вашому санатортно-курортному лікуванню, якщо Ви на простої? Простій — це призупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов , необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами (ч. 1 ст. 34 КЗпП). Отже, Ви в цей момент не можете і НЕ МАЄТЕ, виконувати власні професійні обов’язки, можете знаходитись будь-де і використовувати цей час, як Вам заманеться.