Школа. Не беруть в 10 клас

Доброго дня.
Прошу допомоги у вирішенні питання. Мій син закінчив 9-ий клас з низьким середнім балом і його не беруть в 10-ий клас. Директор вгрубій формі запропонувала йти в ПТУ, або переводить в іншу школу. В цій школі вже навчається мій один син(6-ий клас), хотілось щоб обидва сина навчались в одній школі.
Невже, тільки моя провина, що у сина низький бал. Кожного літа він ходить до репетитора з математики, а протягом року відвідує репетиторів з англійської та німецької мов.
Куди звертатись, щоб дитина вчилась в 10-му класі і в цій школі. КЗ Ліцей №1 смт Стрижавка

Нікуди не звертатись. Відвідування репетиторів, не робить дитину більш здатною до навчання. Якщо він не тягне, то навіщо Ви його примушуєте бути тим, ким він неє? Вступ до 10 класу зараз дійсно за конкурсом. В багатьог школах позакривали старші класи, та в одну школу сходяться діти з декількох шкіл за конкурсом. Ваш син дійсно може вступити до іншого навчального закладу, в тому числі до ПТУ або коледжу. Діти у Вас вже дорослі, за ручку їх водити немає потреби, тому проблеми з тим, що треба завести дітей в різні школи у Вас немає.

3 Вподобання

Насправді нічого протизаконного нема. Просто порада: упевніться, що репетитори дійсно працюють з дитиною, а не просто витягують з вас гроші.

1 Вподобання

Треба було краще слідкувати за дитиною і її успішністю. Мій знайомий закінчив 9 клас з двійками, у школу його не прийняли і випхали в ПТУ