Доброго дня . Цікавить питання щодо попередження вчителя-пенсіонера про можливість, що з ним не буде продовжено контракт. Причина: може не бути першого класу і вчитель передпенсійного віку (+ розлучена мама, яка виховує неповнолітню дитину) залишиться без роботи.
Чи повинен це робити директор за два місяці у військовий час, чи за умов військового часу цього можна не робити???
У нас нікого не звільнили,і не збираються. Всі вчителі навчають дистанційно.
Не потрібно давати ніяких повідомлень. Ви просто припиняєте контракт (видаєте наказ і ознайомлюєте з наказом вчителя). Але якщо і дасте таке повідомлення, то це не буде зайвим. В крайньому випадку я даю таке повідомлення.
То у Вас нормальна адміністрація…на відміну від школи де працювала моя мати 35+ років…її звільняють після закінчення строкового договору, хоча годин вистачає на всіх. Навіть крихти не дали(((
А якби Ви були директором, не хотіли б омолодження педагогічного колективу? Або як мама не хотіли б, щоб у Вашої дитини була молода вчителька.
Е́йджизм (англ. ageism, від слова age – вік) — дискримінація людини на підставі її віку , поширена як у формальних, так і в неформальних сферах життя суспільства. Проявляється в готовності адекватно сприймати і співпрацювати лише з людьми, які відповідають заздалегідь установленим віковим критеріям.
Чи не так?
З одного боку так, але… 1. робочими місцями слі забезпечити саме осіб працездатного віку аби вони працювали, сплачувати податки та утримували власних дітей самі а не за рахунок держави. 2. ніхто не відміняв а) вигорання, б) радянське виховання вчительок літнього віку, які часто поширюють саме радянські та російські наративи. 3. близькість інтересів (у людей літнього віку та дітей вони дуже різні, і це впливає на сприйняття вчителя дітьми). Звісно це все дуже суб’єктивно, бо літня людина може бути більш сучасною, прогресикною та креативною, але ж директору це видно. Гадаю, якби в цьому вчителю були зацікавлені і директор, і діти, і батьки цих дітей, то його б не звільнили. Колись давно (ще на початку 90-х) у мене була вчителька-пенсіонерка, яку вирішили звільнити. Батьки нашого класу на другий день були в директора і в відділі освіти. Її залишили аби вона довела наш клас.
Пенсіонерам місце на пенсії! А не відбирати хліб в молодих