Підстави звинувачення вчителя у коллоборації

Добрий день, я вчитель з багаторічним стажем, зараз живу у тимчасово окупованому місті. Школи офіційно завершили навчання 2 травня 2022р., адміністрації в закладі нема всі написали за власним бажанням та виїхали з міста. Я знаходжусь вдома, не виходжу до закладу.
Окупанти хочуть відкрити зараз заклад для навчання. Чи можуть мене лишити заробітної плати, якщо я не співпрацюю з окупантами, знаходжусь вдома? Адміністрація з іншого міста пише листи в МОН на увесь колектив і звинувачує у коллоборації.
Як доказати, що ти не є коллоборантом? Чи які докази адміністрація повинна надати за такі звинувачення?

Раджу ознайомитися з текстом Закону України:

Все це чудово, але як можна без підстав звинувачували одразу весь колектив?
Потрібні докази, по кожному вчителю окремо…

Я щиро співчуваю Вам і всім колегам, які опинилися в такій ситуації. Запитання стосувалося підстав звинувачення вчителя в колаборації. От я і запропонував НПА, в якому ці підстави перелічені.

Отже, якщо Ви не вчиняєте жодної з перелічених у відповідній статті Кримінального Кодексу України дій, Вас ніхто не має права звинувачувати в колабораціонізмі. І Ви маєте захищатися.

Это достаточно запутанная тема. Но уже многие понимают разницу между виной и - ответственностью. Ответственность лежит на всех. Моральная. И на мне в Киеве, и на воине на передовой.
А вину, уголовную или административную, обвиняющий должен еще доказать…
Также надо помнить, что коллаборация - это служба оккупанту, а не громаде. Учителя никогда не являлись государственными служащими, подчиняющимися органам власти. Они подчиняются только школьному директорату и громаде.
А вот по директорам и завучам - есть вопросы. В т.ч. и у наших государственных органов. Поэтому и настолько различно поведение тех и этих. У них разная - ответственность
А учитель служит своим ученикам и их родителям.
Такое мое мнение.