Атестація педагогічних працівників

Доброго вечора! Мені потрібна Ваша консультація. У 2010 р. я закінчила Одеську державну академію будівництва та архітектури і отримала повну вищу освіту та здобула кваліфікацію: магістр з будівництва.
У 2018 р. закінчила Миколаївський національний університет ім.В.О. Сухомлинського, здобула кваліфікацію: ступінь вищої освіти бакалавр, спеціальність" Філологія"(навчалася 4,5 р).
Маю педагогічний стаж 5 років, із них з вересня 2019 р. викладаю укр. мову та літературу в одному класі. У цьому році (2021-2022) атестувалась, але мені не підвищили кваліфікаційну категорію (маю10 розряд), так як маю лише диплом бакалавра.
Чи можна вважати диплом бакалавра 2018 р. вищою освітою (з гідно останньої редакції Закону"Про вищу освіту"? Чи можна мені все ж таки присвоїти кваліфікацію категорії"Спеціаліст 2 категорії"? Дякую за відповідь.

бакалавр це і є вища освіта. Але згідно з наказом 557 Про впорядкування умов оплати пр... | від 26.09.2005 № 557 маєте право лише на 10 тарифний розряд (вчитель без категорії). Ось коли внесуть зміни у чинну нормативну базу, тоді й зможете з кваліфікацією “бакалавр” отримати ІІ, І категорію.

1 Вподобання

Наявність освіти бакалавра поки що не дає можливості присвоєння категорії. Разом з тим у вас мав би бути 11, а не 10 тарифний розряд.

2 Вподобання