З приводу відвідування занять

Деякі мої знайомі, котрі навчаються в вишах (перший, другий та третій курс), не можуть приєднатись до дистанційного навчання. Чи відрахують їх, якщо вони з місяць не зможуть вийти на зв’язок для дистанційних занять?

Відраховують не за відсутність на парах, а за результатами сесії. Але до сесії можуть не допустити, якщо не набрано достатньо балів, а якщо вони не приєднаються, то й не зможуть ці бали отримати. Їм краще переїхати в ту місцевість де є інтернет

ну це вже, знаєте, не вибириають. зараз така ситуація, що сидять там, де є можливість. родичі в селі, де інтернету взагалі майже нема.
це не коректно вимагати і ставити вимоги. люди в надзвичайній ситуаці. я сподіваюсь, що просто допустять до іспиту і закриють очі на те відвідування.

Пусть ваши знакомые позвонят в свой вуз (не важно, деканат, канцелярия, приемная, куда дозвонятся) и узнают, какая ситуация в конкретном вузе.
Может и так пустят на сессию. Может - не пустят. От вуза зависит.
В любом случае, думаю, отчислять просто вот так, из-за отсутствия - не будут. Но вот это - “це не коректно вимагати і ставити вимоги” - не корректно ставить условия вузу! Не могут ваши знакомые продолжать учебу и сдавать сессии - пусть подумают об официальном академ. отпуске. На это, думаю, вуз пойдет с пониманием. Доучатся через год.

Это не условия. Это вынужденная позиция. Надеюсь на понимание вузов. Связаться пока тоже пока нет возможности, иначе этот вопрос бы на месте спрашивали, а не тут. Узнаем через месяц их вердикт.